27 de maig de 2020 27/5/20

Festes Patronals d'Alcalà-Alcossebre: 15 dies i més de 100 actes festius

Festes Patronals d'Alcalà-Alcossebre: 15 dies i més de 100 actes festius - (foto 1)

  Avui s'ha presentat el programa d'actes de les festes patronals d'Alcalà-Alcossebre, que se celebraran del 24 d'agost al 2 de setembre a Alcalà i del 5 al 9 de setembre a Alcossebre. En total, 15 dies de festes i més de 100 actes, amb sis nits de revetlla i diverses tardes de bous, sumant les dues convocatòries festives en ambdós nuclis.

  L'Alcalde Francisco Juan i la regidora de Festes, Susan Guillamón, han presentat avui el programa d'actes, destacant que reuneix actes molt tradicionals, com la presentació de festeres i festers el dissabte 25 d'agost o el Pregó, el diumenge 26, amb actes esportius, socials, infantils, taurins i les celebracions religioses, com la celebració del dia del patró, el dia 29. Com també és tradicional, la 15a HYD Custom Alcossebre, que se celebrarà del 30 d'agost al 2 de setembre completa el calendari.

  A més, el context festiu servirà per donar a conèixer a la població dues noves iniciatives de l'Ajuntament: el circuit saludable, que es podrà recórrer el dilluns 27, a les 19.00h, des de les instal·lacions esportives del camí Sant Miquel i la ruta monumental que es presentarà a càrrec d'un guia turístic el diumenge 2, a partir de les 11.00h, per a tots els veïns que vulguen realitzar-la.

  Com a novetats, destaca la I Fira de Cerveses Artesanals Alcalà de XiBEERt, els dies 29 i 30 a la plaça de les Escoles d'Alcalà, on podran degustar cerveses artesanals, de 18:00-20:00h i s'amenitzarà amb música en directe. A més, se celebraran dos tasts amb aforament limitat per a 100 persones, a les 20.00h, de cerveses valencianes i internacionals. L'edil explicava que "és una fira pensada per als nostres joves però també perquè la gent s'anime a venir i sopar després en els locals del poble i quedar als actes de la nit, com la revetlla del dia del patró i la Nit de la Joventut".

  L'Alcalde ha recordat la important implicació de "els col·lectius, que són el motor d'aquestes festes i gràcies als quals es manté aquest extens programa d'actes" i ha agraït "la tasca de tots els col·laboradors, sense els quals tampoc serien possibles les festes".

  Tots dos finalitzaven convidant "als veïns a gaudir d'aquests dies de festes que són un motiu d'alegria i de trencar amb la rutina i als que ens visiten a sumar-se als actes, que són sempre oberts i als que estan convidats".

  La programació es pot consultar i descarregar-se en PDF del web municipal a l'enllaç:
  https://drive.google.com/file/d/1Y4B7kDox1RmBU9JG8ywAPFU6Q0Rz5QNQ/view

  Pujar