elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de Castelló inicia a Xivert els treballs de protecció de les pintures templeres del castell

La Diputació de Castelló inicia a Xivert els treballs de protecció de les pintures templeres del castell
  • La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha visitat el recinte fortificat amb l'equip provincial d'arqueologia per a determinar possibles actuacions futures

MÉS FOTOS
La Diputació de Castelló inicia a Xivert els treballs de protecció de les pintures templeres del castell - (foto 2)

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha visitat al costat dels equips tècnics d'Arquitectura, Restauració i Arqueologia de la Diputació de Castelló els treballs que s'estan desenvolupant per a protegir les pintures d'època templera trobades al Castell de Xivert.

Les tasques de convervació s'inicien amb la finalitat de preservar els gravats de gran valor patrimonial que atresora un dels poms de la fortalesa. Ruth Sanz ha explicat que és important “conservar i preservar aquestes pintures que constitueixen una joia de gran valor patrimonial per a la nostra província, a més d'acostar-nos a temps passats’’. Sanz també es va interessar per possibles actuacions futures de manteniment de les pintures. Tant diputada com tècnics afirmen que s'ha de “continuar el treball que s'està duent a terme, apostant pel manteniment i la revisió constant per a reforçar la didàctica i la difusió d'un bé tan important per al nostre patrimoni”.

Els estudis i anàlisis realitzades pels arqueòlegs han permés conéixer que aquests dibuixos formarien part d'un conjunt més ampli del que s'han perdut bona part d'ell. Són pintures que també es troben en altres castells de l'antiga Corona d'Aragó i que representen escenes cavalleresques d'època cristiana.

Pujar