elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El nou Centre d'Interpretació de Santa Llúcia d´Alcalà de Xivert obri les portes el divendres 6 de desembre

El nou Centre d'Interpretació de Santa Llúcia d´Alcalà de Xivert obri les portes el divendres 6 de desembre
  • Es mostren les recreacions de les restes arqueològiques trobades en el jaciment de Santa Llúcia i s'explica la importància de l'enclavament al llarg de la història

MÉS FOTOS
El nou Centre d'Interpretació de Santa Llúcia d´Alcalà de Xivert obri les portes el divendres 6 de desembre - (foto 2)

El nou Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia, a l'ermita de Santa Llúcia d'Alcalà de Xivert, obrirà les portes el divendres 6 de desembre. En aquest nou espai museístic s'exposen les recreacions de les principals restes arqueològiques trobades en les successives campanyes realitzades per part de Servei d'Arqueologia de la Diputació Provincial de Castelló i l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre al jaciment de Santa Llúcia, com peces de ceràmica datades en diferents èpoques i d'orfebreria. També s'han realitzat maquetes que reconstrueixen com eren un taller i cases d'segle VII a.C emplaçades a Santa Llúcia i el poblat i castell durant l'època islàmica, als segles XI-XII. El centre de recepció de visitants es completa amb una zona destinada a la projecció d'un audiovisual que explica la importància històrica i estratègica de Santa Llúcia al llarg de la història.

L'Alcalde Francisco Juan ha explicat que "sumem aquest nou espai amb el qual els visitants podran entendre molt millor com eren els primers habitants d'aquesta zona i la importància que han tingut les campanyes arqueològiques que aquí s'han realitzat. Juan ha recordat que "des de l'Ajuntament ja hem realitzat nombroses millores a Santa Llúcia, amb la restauració de l'ermita o la construcció del mirador i ara amb aquest nou Centre d'Interpretació".

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre s'ha fet càrrec de la construcció d'aquest nou espai cultural que ha tingut un cost total de 122.675 euros i ha rebut 50.692 euros del programa operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana i 12.673 euros de la Diputació Provincial.

El Centre podrà visitar durant tot aquest cap de setmana, en horari de 10.00h a 14.00h, i s'obrirà de forma habitual per a rebre visitants.

Pujar