elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia s'adapta a les mesures de seguretat anti-COVID19

El Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia s'adapta a les mesures de seguretat anti-COVID19
  • Obert de dimecres a diumenge, en horari ininterromput de 10.00h a 17.00h

  • S'han instal·lat cartells amb codis QR per a consultar tota la informació, substituint als fullets en paper

MÉS FOTOS
El Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia s'adapta a les mesures de seguretat anti-COVID19 - (foto 2)

El CIE-Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia d'Alcalà de Xivert ha reobert ja les seues portes adaptant-se a les mesures de seguretat que marca el nou context per la COVID-19. El centre obre de dimecres a diumenge, en horari ininterromput de 10.00h a 17.00h. Com a mesures de seguretat, és obligatori l'ús de màscara, rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic i desinfectar-se les soles de les sabates en una catifeta instal·lada a la porta del recinte. Es limita l'aforament a 6 persones, amb l'única excepció de grups més grans del mateix nucli familiar.

Per a facilitar la consulta d'informació de manera segura, s'han escanejat els fullets explicatius sobre els continguts del Centre i sobre la història de Santa Llúcia transformant-se en codis QR que poden escanejar-se a l'entrada del recinte. Aquesta informació està disponible en valencià, castellà i anglès i és una manera d'evitar la manipulació de fullets per part de diverses persones.

La visita al CIE és lliure però informadors especialitzats podran guiar als visitants sobre el contingut dels panells explicatius, maquetes i reproduccions de les restes arqueològiques localitzades en la zona. A més, un audiovisual completa la informació sobre la riquesa històrica del lloc i els resultats d'excavacions arqueològiques realitzades, amb troballes datades en l'Edat de Bronze, Ferro Antic i època islàmica.

La regidora de Cultura, María Agut, ha recordat que “inaugurem el CIE a la fi de 2019 i ara ens hem adaptat a les mesures que exigeix la COVID-19. Esperem que, en l'època en la qual, en el nostre municipi rebem més visitants, aprofitin aquest nou recurs cultural i turístic a través del que exposem i posem en valor la nostra història”.

Pujar