3 de juny de 2020 3/6/20

El carnestoltes arriba per partida doble a Alcalà-Alcossebre consolidat com a gran atractiu turístic

El carnestoltes arriba per partida doble a Alcalà-Alcossebre consolidat com a gran atractiu turístic - (foto 1)
  • L'Ajuntament aposta un any més per viure aquesta tradició donant suport a les collas i preparant una àmplia programació

MÉS FOTOS
El carnestoltes arriba per partida doble a Alcalà-Alcossebre consolidat com a gran atractiu turístic - (foto 2)
El carnestoltes arriba per partida doble a Alcalà-Alcossebre consolidat com a gran atractiu turístic - (foto 3)
El carnestoltes arriba per partida doble a Alcalà-Alcossebre consolidat com a gran atractiu turístic - (foto 4)
El carnestoltes arriba per partida doble a Alcalà-Alcossebre consolidat com a gran atractiu turístic - (foto 5)
El carnestoltes arriba per partida doble a Alcalà-Alcossebre consolidat com a gran atractiu turístic - (foto 6)

Els carnestoltes es poden viure en multitud de racons del món, però cap és tan especial com el que recorrerà els carrers d'Alcalà-Alcossebre en els pròxims dies, des del 21 de febrer fins a l'1 de març. Una nova edició d'aquesta gran festa que arriba amb algunes novetats respecte a anys anteriors, com per exemple, una desfilada en la Nit del Pijama de Alcossebre i canvis en els recorreguts.

“Tots els que coneixen el nostre carnestoltes saben que tenen la diversió assegurada i, en el cas que no el coneguen, enguany no poden faltar per a viure una festa divertida, en la qual es bolca tota la població i que vivim amb molta intensitat” compta en declaracions a elperiodic.com el Regidor de Festes, Joventut i Esports, Jordi Batiste.

I és que, si alguna cosa fa especial a aquesta celebració és que se celebra per partida doble, perquè hi ha desfilades i revetles tant a Alcalà de Xivert com en Alcossebre en caps de setmana diferents. En el primer cas, la programació tindrà lloc els dies 21, 22 i 23 de febrer, mentre en el segon cas serà el següent cap de setmana els dies 28 i 29 de febrer i 1 de març.

Tot aquell que s'acoste fins a la localitat castellonenca en qualsevol dels dos pròxims caps de setmana, podrà gaudir d'una celebració pensada per a grans i xicotets en la qual se sentirà com un veí més: “Són uns Carnestoltes molt oberts i participatius, en els quals acollim amb molt d'entusiasme a tots els que ens visiten” afirma Batiste, qui anima a viure'ls en primera persona i contagiar-se de l'alegria de les *collas.

Els reis del Carnestoltes

Però a més de l'impuls que les collas i veïns donen a aquesta festa, res seria el mateix sense els seus màxims representants que viuen aquests dies amb gran intensitat. En aquest 2020 els regnes del Carnestoltes seran Clara Cerdán – com a reina – i Lluís *Herráiz – com a rei infantil -.

En el cas de Clara Cerdán, pertany a la colla “De tot un poc” i espera amb molta il·lusió tot el que comporta el seu càrrec ja que “el Carnestoltes és un sentiment i no hi ha major orgull que representar a tots els *gaspatxers i *gaspatxeres”.

Per part seua, Lluís Herráiz complirà 8 anys al març i viu el Carnestoltes cada any amb la màxima il·lusió, per la qual cosa ha rebut la notícia de ser Rei Infantil amb gran alegria i emoció. Tant ell com el seu colla “*Els Tremends”, “estem desitjant eixir disfressats pels carrers del nostre poble i fer ballar i gaudir a tots els nostres veïns”.

Programació

Són dies intensos en els quals els carrers d'Alcala-Alcossebre s'omplin de festa, color i ganes de gaudir. Conscients d'això, des de l'Ajuntament s'ha creat una programació en la qual tots a parts iguals puguen gaudir del Carnestoltes per tot l'abans.

Aquesta programació arranca aquest pròxim divendres 21 de febrer per a quan, després de viure les disfresses escolars al matí, tindrà lloc el primer de les desfilades previstes. El recorregut del mateix començarà a les 22 hores i seguirà el següent itinerari: C/ General Cucala, C/ Doctor Seguer, C/ La Palma, C/ Sant Nicolau, Plaza Juan Vilanova, Plaza Justo Zaragoza, C/ Doctor Ebrí, Plaza Sant Ramón, C/ Tremedal, C/ Sant Lluís, C/ Sant Vicent, C/Sant Pasqual, Plaza del Frontó, C/ General *Cucala.

Ja el dissabte, arribarà el moment dels fester més xicotets els qui estan anomenats a la concentració en la plaça Ricardo Cardona a partir de les 16.30 hores. Després de recórrer els carrers d'Alcalá tots els xicotets grans protagonistes podran gaudir d'un xocolate per a reposar forces. Unes forces necessaris, per a ells i per a la resta d'assistents, perquè aqueix mateix dia a partir de les 22 hores arrancarà la Gran Desfilada.

Una Gran Desfilada esperats per molts que manté el seu recorregut habitual: : C/ General Cucala, C/ Doctor Seguer, C/ La Palma, C/ Sant Nicolau, Plaza Juan Vilanova, Plaza Justo Zaragoza, C/ Doctor Ebrí, Plaza Sant Ramón, C/ Tremedal, C/ Sant Lluís, C/ Sant Vicent, C/ Sant Pasqual, Plaza del Frontó, C/ General Cucala.

Finalment, aquest primer cap de setmana de Carnestoltes posarà el fermall amb l'enterrament del Rei Don Carnal amb una cavalcada temàtica que arriba carregada de novetats i espectacles que no deixaran a ningú indiferent.

Però la festa continuarà en Alcossebre el següent cap de setmana, per a quan està prevista la segona part d'aquesta celebració. En aquesta ocasió els actes arranquen el divendres amb una novetat: la nit de pijames a la qual prosseguirà un sopar de sobaquillo en la Carpa de Festes i la desfilada de pijames que comptarà amb la participació de la Reina. El recorregut d'aquesta desfilada serà el següent: des de la Carpa de Festes, Av. Blasco Ibáñez, Av. València, C/ Alcalá, Camí l’Atall, Plaza Constitució, C/ Sant Benet, Av. València, Av. Blasco Ibáñez fins a la Carpa de Festes.

De cara al dissabte, a partir de les 11 hores tindrà lloc la 8é edició del Carnestoltes per a mascotes en la Plaça de la Mola i ja a la vesprada a les 16.30 hores arrancarà la Desfilada del Carnestoltes Infantil que, igual que a Alcalá, serà el preludi de la Gran Desfilada prevista per a les 22 hores.

I ja per a posar fi a aquesta doble celebració, el diumenge 1 de març s'ha organitzat una concentració per a pujar les carrosses a Alcalà i a la vesprada, l'últim dels actes, consistirà en un concurs de disfresses per a jubilats organitzats per l'Associació de Jubilats Sant Benet de Alcossebre.

Pots consultar la programació completa fent clic ací

Pujar