25 de setembre de 2020 25/9/20

Alcalà de Xivert es prepara per acollir el Congrés Internacional d'Art i Cultura del Bonsai Sakka Ten

Alcalà de Xivert es prepara per acollir el Congrés Internacional d'Art i Cultura del Bonsai Sakka Ten - (foto 1)

    Alcalà de Xivert acollirà del 2 al 4 de novembre el Congrés Internacional d'Art i Cultura del Bonsai Sakka Ten, organitzat per la Nippon Bonsai Sakka Kyookai Espanya i l'associació Lo Bonsai Gaspatxer, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre. Per coordinar els actes previstos, integrants de l'organització s'han reunit amb l'alcalde Francisco Juan, per tal d'ultimar els detalls. Els actes es presentaran en roda de premsa el proper 25 d'octubre.

    Està previst que unes 1.500 persones, procedents de diferents països d'Europa, participen en el Congrés, que s'inaugurarà el 2 de novembre, amb una recepció oficial a la Casa de la Cultura d'Alcalà i prosseguirà amb els diferents actes el dissabte 3 i el diumenge 4. Una de les principals atraccions del Congrés és la presència d'Tomio Yamada, president de la Nippon Bonsai Sakka Kyookai i considerat un dels principals especialistes en l'art del bonsai. En el transcurs del congrés, s'impartiran tallers sobre la tècnica del bonsai, conferències sobre altres elements de la cultura japonesa com arts marcials o sake. A més, podran contemplar-se exemplars únics de bonsais, suisekis i herbàcies en l'exposició oberta al públic instal·lada a l'Espai d'Oci d'Alcalà, on se celebraran tots els actes programats.

    Xavier Redón, president de la Nippon Bonsai Sakka Kyookai Espanya, destacava que "és una oportunitat única per formar-se o veure bonsais que són autèntiques obres d'art ja que és l'exposició més destacada que es celebra a nivell d'Europa, sense ser concurs". L'anterior seu del Sakka Ten, que se celebra bianualment, van ser les ciutats de Roma i Florència.

    L'Alcalde Francisco Juan ha assenyalat que "és un honor per a la nostra població acollir aquest esdeveniment internacional ja que, gràcies a ell, tots els assistents podran conèixer el nostre municipi". Per tal de donar a conèixer el patrimoni local d'Alcalà-Alcossebre, s'han organitzat visites guiades a l'església i campanar de la localitat per als assistents al Congrés.

    Pujar