elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalà de Xivert viu ja la VI Fira de la Tomata de Penjar

Alcalà de Xivert viu ja la VI Fira de la Tomata de Penjar
  MÉS FOTOS
  Alcalà de Xivert viu ja la VI Fira de la Tomata de Penjar - (foto 2)
  Alcalà de Xivert viu ja la VI Fira de la Tomata de Penjar - (foto 3)
  Alcalà de Xivert viu ja la VI Fira de la Tomata de Penjar - (foto 4)

  Alcalà de Xivert ha inaugurat aquest matí la VI Fira de la tomata de penjar que, durant el cap de setmana, es converteix en cita obligada dins el calendari de fires dedicades als productes del territori a la província. La gran protagonista és la tomata de penjar d'Alcalà, producte emblemàtic del municipi, reconegut amb la Marca de Qualitat de la Comunitat Valenciana i que forma de Castelló-Ruta de Sabor, i que pot adquirir-se directament als productors a la fira. Els estands expositors es completen amb una variada oferta en productes artesanals i de proximitat, oficis tradicionals i associacions locals.

  La fira ha quedat inaugurada pels festers i autoritats, amb una variada representació de càrrecs: president de la Diputació Provincial, senadors, diputats, diputats autonòmics i provincials, director territorial d'Agricultura, alcaldes i regidors de localitats veïnes, a més dels membres de la corporació municipal. La regidora de Cultura, Maria Agut, ha destacat "la col·laboració dels productors locals i de totes les persones i entitats que fan possible aquesta fira que, des que va néixer l'any 2013, no ha parat de créixer". El president de la Diputació Provincial, Javier Moliner, ha insistit que "aquesta fira té tan bona acollida perquè s'organitza pensant en posar en valor un producte extraordinari com és la tomata de penjar. Precisament, la iniciativa de Castelló Ruta de Sabor pretenia aconseguir això: donar a conèixer el potencial de productes únics de la nostra terra i s'aconsegueix amb l'aposta perquè cada poble cresca a través dels seus productes, tan lligats a la terra i les tradicions".

  La fira es completa amb l'Espai Gastronòmic on tindran lloc els showcookings i demostracions gastronòmiques, a càrrec d'experts i cuiners. A més, tretze restaurants i bars d'Alcalà i Alcossebre ofereixen durant aquests dies, en alguns casos perllongant diverses setmanes, menús temàtics amb la tomata de penjar com a principal ingredient. A més, els visitants a la fira poden conèixer també el patrimoni local d'Alcalà, amb visites guiades a l'església de Sant Joan Baptista i al campanar i exposicions la Casa Abadia ia la Casa de la Cultura.

  Pujar