elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalà de Xivert va celebrar la Nit de la Presentació de Festers i Festeres

Alcalà de Xivert va celebrar la Nit de la Presentació de Festers i Festeres
  • L'acte va tenir com a temàtica la joventut destacant la gran representació de festeres i festers d'aquest any

Alcalà de Xivert ja es troba immers en les seues festes patronals en honor a Sant Joan Baptista i el Sagrat Cor de Jesús, després de la celebració anit de la Nit de la Presentació de les Festeres i Festers 2022. En total, 16 joves i xiquets i xiquetes, que suposen una de les representacions més nombroses que hi ha hagut mai en la localitat. Aday Sánchez, Aina Cucala, Ángela Arasa, Inés Espallergues, Laia Gimeno, Neus Aixa, Sara Herrera, Sofia Alfaro, Alba Sospedra, Andrea Garcia, Clara Cerdán, Ingrid Casanova, Judit Navarro, Karen Blázquez, Pau Giménez i Sofia Martí són els màxims representants en aquestes festes, que se celebraran fins a 31 d'agost en Alcalà i del 7 a l'11 de setembre en Alcossebre.

L'acte va girar entorn de la joventut, amb la interpretació en directe de la clarinetista Laura Mañes i la ballarina Joana Marzal i la projecció d'un vídeo  on apareixien joves destacats de la localitat, en diversos àmbits. També es va projectar un vídeo dedicat a les Festeres i Festers 2022 i un altre en el qual es va recordar a les Festeres i Fester 2021. Dos joves de la localitat, Laia Vela i Javi García Pitarch, van ser els encarregats de presentar l'acte.

L'Alcalde Francisco Juan va valorar “comptar amb una representació tan nombrosa de Festers i Festeres el que significa que el nostre poble està viu i ple de joventut” i va destacar que “estem davant una generació que ha passat per moments molt complicats i han demostrat un gran valor i una gran capacitat de sobreposar-se”. Juan va destacar la implicació de les associacions locals en el desenvolupament de les festes patronals i va animar a veïns i visitants a “aprofitar la vida i gaudir de la festa”.

La Nit de la Presentació va comptar, com és tradicional, amb l'acompanyament musical de l'Associació Musical Santa Cecilia. Després de l'acte, es va celebrar el Ball de Gala al pati del col·legi Lo Campanar.

Pujar