elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalà de Xivert acollirà la segona etapa de la Volta Castelló Fèmines by VCV

Alcalà de Xivert acollirà la segona etapa de la Volta Castelló Fèmines by VCV
  • L'etapa eixirà d'Alcalà, recorrerà els carrers d'Alcalà i Alcossebre i tindrà meta a l'ermita de Santa Llúcia

Alcalà de Xivert tornarà a protagonitzar aquest any un esdeveniment ciclista de primer nivell, en aquest cas amb la segona etapa de la Volta Castelló Fèmines by VCV. L'Alcalde Francisco Juan i el regidor d'Esports, Jordi Batiste, s'han reunit avui amb la directora de la cursa, Silvia Tirado, per ultimar els detalls tècnics de l'etapa que es disputarà el dissabte 29 de febrer. Des del 28 de febrer a l'1 de març, l'elit del ciclisme femení professional recorrerà les carreteres de la província de Castelló comptant amb la participació de 22 equips professionals, de sis corredores cadascun, entre els quals destaca l'equip espanyol World Tour-Movistar Team i equips internacionals de procedències molt diverses: Estats Units, Colòmbia, Israel, Bèlgica, Holanda o Alemanya, entre d'altres. Es tracta de la primera edició d'aquesta prova ciclista que aposta per donar visibilitat i suport al ciclisme femení a la província.

L'etapa corresponent a Alcalà de Xivert partirà des del nucli d'Alcalà, en eixida neutralitzada en direcció Coves de Vinromà on hauran de superar el primer alt de l'etapa. Posteriorment, seguirà direcció Tírig amb el segon premi de muntanya i pas per Salzadella, tornada a Coves de Vinromà i tornada a Alcalà on travessaran el casc urbà per dirigir-se cap Alcossebre. Un cop a Alcossebre, realitzaran el recorregut en direcció Les Fonts per pujar fins a l'ermita de Santa Llúcia, on estarà instal·lada la meta. En total, el recorregut de l'etapa serà de 88 quilòmetres i, segons explicava Silvia Tirado, "la pujada a Santa Llúcia marcarà les diferències dins de la classificació general".

L'Alcalde d'Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, recordava "la nostra aposta per acollir proves esportives i, en concret ciclistes. Ja vam acollir una etapa de la Volta a Espanya, una etapa de la Volta a la Comunitat Valenciana i és un honor acollir una etapa d'aquesta primera edició d'aquesta volta ciclista femenina a la província de Castelló ". Juan animava "al gran nombre d'aficionats al ciclisme de la província a que aprofiten per disfrutar de l’etapa i passar el dia a Alcossebre" i recordava que "aquest tipus d'esdeveniments suposen que molts aficionats es desplacen fins al nostre municipi, tant en el dia en què es disputa la prova com en altres jornades, suposant una promoció important a nivell turístic".

Pujar