elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalà-Alcossebre crea una marca local per a posar en valor el potencial gastronòmic del municipi

Alcalà-Alcossebre crea una marca local per a posar en valor el potencial gastronòmic del municipi
  • S'establirà un calendari gastronòmic anual basat en la riquesa dels productes de proximitat, amb la tomata de penjar com a producte més destacat, i s'organitzaran jornades i experiències turístiques amb la gastronomia com a fil conductor

MÉS FOTOS
Alcalà-Alcossebre crea una marca local per a posar en valor el potencial gastronòmic del municipi - (foto 2)

La Regidoria de Turisme d'Alcalà-Alcossebre suma un nou instrument dins de l’oferta complementària del municipi, amb l'aposta per fomentar el turisme gastronòmic. A través d'aquesta nova línia estratègica es busca desestacionalizar l'arribada de visitants i captar l'atenció d'un sector públic creixent que tria els seus destins vacacionals o visites al llarg de l'any basant-se en l'oferta gastronòmica. Per a això, des de la Regidoria s'ha encarregat la creació de la marca local gastronòmica, basada en el logo turístic del municipi i incorporant la paraula SABOR, que exercirà de nexe d'unió i identificarà tot el material promocional i accions que es desenvolupen en el municipi relacionades des de la gastronomia.

En els últims mesos, a través d'un conveni amb la UJI, un especialista en gastronomia ha analitzat l'oferta del municipi en aquest àmbit contactant amb els establiments hostalers per a establir un calendari de jornades al llarg de l'any, basades sobretot en els productes de proximitat de caràcter agrícola, com el producte local per excel·lència, la tomata de penjar, l'oli d'oliva o la carxofa. “Ja comptem amb una experiència molt positiva respecte a la tomata de penjar, ja que el mes d'octubre passat vam crear un calendari que conjugava les jornades en els restaurants, amb visites guiades als camps i activitats entorn d'aquest producte. La nostra idea és fomentar noves experiències turístiques basant-nos en aquest potencial agrícola i gastronòmic i facilitar i guiar als restaurants la seua participació en aquestes iniciatives”, ha destacat la regidora de Turisme, Selene Blázquez.

Pujar