elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalà-Alcossebre adapta la senyalització viària a la reducció de velocitat en vies urbanes

Alcalà-Alcossebre adapta la senyalització viària a la reducció de velocitat en vies urbanes
  • En aplicació de la nova normativa que imposa 30 quilòmetres/hora en vies d'un únic carril i 20 quilòmetres/hora en vies de plataforma única i calçada

  • S'instal·laran cinc nous senyals lluminosos en els accessos a la població i carretera de les Fonts, que funcionen amb energia solar i incorporen missatges en castellà, valencià i anglés

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha renovat tota la senyalització viària relativa a velocitat de vehicles, per a adaptar-se a l'entrada en vigor el proper 11 de maig dels nous límits de velocitat en via urbana, impulsats des de la DGT. A més, al llarg d'aquesta setmana s'instal·laran un total de cinc nous senyals lluminosos, que indicaran el límit de velocitat establert, en els accessos a la població i carretera de les Fonts. Aquests senyals són totalment eficients energèticament ja que funcionen amb energia solar i incorporaran missatges de text en castellà, valencià i anglès.

La reducció de velocitat en vies urbanes està fonamentada en les noves polítiques de mobilitat i seguretat viària a les ciutats i la necessitat de regular la convivència de vehicles com cotxes, motos, bicicletes, vehicles de mobilitat personal, etc. amb els vianants. La nova normativa estableix un límit de velocitat en 20 quilòmetres/hora en via de plataforma única de calçada i 30 quilòmetres/hora en via d'únic carril per sentit de circulació. Els camins rurals mantenen el límit ja existent de 40 quilòmetres/hora.

L'inspector cap de la Policia Local, Abel Serret, ha explicat que "aquesta reducció de velocitat es correspon amb la política ja imposada des del consistori de limitar la velocitat en vies principals del municipi com el passeig Herois del Marroc o un gran traçat del camí L'Atall, la qual cosa ha afavorit una dinàmica positiva de reducció d'accidents de trànsit greus".

L'Alcalde Francisco Juan ha insistit que "és el nostre objectiu implantar una política de mobilitat sostenible, en la qual es prevalgui l'ús de la bicicleta i l'estem demostrant amb accions com l'adequació del ciclocarrer que uneix els accessos nord i sud d'Alcalà o la nova zona per als vianants  carril-bici de la carretera de les Fonts. Vam apostar per comptar amb un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible en el qual es reflectien totes aquestes dinàmiques i l'estem aplicant i aquesta mesura de reducció de velocitat en vies urbanes s'emmarca en aquesta mena de política".

Pujar