elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

11.078 persones han visitat el Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia d’Alcossebre durant 2023

11.078 persones han visitat el Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia d’Alcossebre durant 2023
  • Aquesta xifra suposa duplicar l'obtinguda en 2022, que va ser de 5.053 visites. Agost va ser el mes en què es va registrar major nombre de visitants amb 2417 i li segueix abril amb 2295

MÉS FOTOS
11.078 persones han visitat el Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia d’Alcossebre durant 2023 - (foto 2)
11.078 persones han visitat el Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia d’Alcossebre durant 2023 - (foto 3)

El Centre d'Interpretació Etnològica (CIE) de Santa Llúcia a Alcossebre es consolida com un important recurs patrimonial i cultural de la localitat i que, a més, actua com a focus d'atracció turística. Les xifres de visitants aconseguides en aquest 2023 així ho demostren: 11.078 persones ho han visitat des de març a novembre –període en què el CIE roman obert de dimecres a diumenge-. Els mesos en què l'afluència va ser major van ser abril, amb 2295 visitants i agost, amb 2417 visitants. De 11.078 visitants, 7.990 van ser espanyols mentre que 3.088 van ser de procedència estrangera.

El CIE exposa reproduccions de les troballes arqueològiques recuperades durant les successives excavacions en l'ermita de Santa Llúcia, com a peces ceràmiques i d'orfebreria o les construccions de les diferents èpoques. La visita inclou una projecció audiovisual que explica la importància històrica i estratègica de Santa Llúcia al llarg de la història. A més, l'Ajuntament ofereix visites guiades gratuïtes durant els mesos de juliol i agost al paratge de Santa Llúcia que inclou l'entrada a l’ermitori i al CIE.

El regidor de Promoció Cultural, Javi García Pitarch, destaca que “el CIE recull una part molt important de la nostra història i  mostra els esforços que s'han fet, per part de l'Ajuntament, per descobrir-la i donar-la a conéixer a través de les diferents excavacions arqueològiques. No podem estar més satisfets perquè les xifres demostren que la seua visita resulta molt atractiva i que ja és un referent local quant a patrimoni”.

Pujar