12 d’agost de 2020 12/8/20

Cap de setmana de fires a l'Alcora

Cap de setmana de fires a l'Alcora - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Cap de setmana de fires a l'Alcora - (foto 2)
  Cap de setmana de fires a l'Alcora - (foto 3)

  L'Alcora acollirà dues importants fires aquest cap de setmana: la Fira del Mussol i la XIII Fira del Comerç. La regidora de Comerç, Ana Huguet, ha animat a la participació: "A més de comprovar la varietat i qualitat dels productes que s'exhibiran en ambdues fires, els assistents podran gaudir de diferents activitats lúdiques, culturals i infantils".

  Huguet ha manifestat que "recolzar al comerç local suposa dinamitzar l'economia i generar prosperitat al nostre municipi". Així mateix, ha ressaltat la col·laboració de les associacions locals "que contribuiran a donar vida i amenitzar la tradicional Fira del Mussol".

  Per altra banda, la regidora ha destacat que "el canvi d'ubicació de la Fira del Mussol que es va dur a terme l'any 2016 ha suposat un impuls per a aquest esdeveniment i ha comportat un augment signiticatiu de la participació en les dues fires".

  El dissabte, a les 11 del matí, al carrer Músic Pere Moliner, s'inaugurarà oficialment la XIII Fira del Comerç, una iniciativa organitzada per l'Associació de Comerç i Serveis de l'Alcora, que presideix Estefanía Meseguer, i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Caixa Rural l'Alcora. Es durà a terme els dies 13 (de 10 a 21 hores) i 14 (de 10 a 19 hores). Meseguer ha fet també una crida a la participació, destacant que "els comerços oferiran moltes ofertes en productes de tendència" i ha animat a la població a gaudir la vesprada del dissabte amb l'actuació del grup Sarao.

  Participaran 28 establiments: Cop d'Art Ceràmica de Alcora, La Vila cafeteria L'Alcora, El Didal, Raicer, Somnis, Tresors, Tak. sa cb, Economato, Aquiles Sabates i Complements, Divina Locura, Alimentació Peris Nebot, Bolero, Muebles Alcora, Abalorios Laura, El Kiosquet, Calzados Mariola, Mimitos Alcora, El bar de Mou, Elia Perelló Thermomix, Rosa Lucía, Tasca Adrianet, Cavalola, El Mirall, Macon, LaliShop, Estética Azadena, Vicente Mateo MGS Seguros y D'2.

  Els diferents estands mostraran la qualitat i varietat dels productes i serveis que es poden trobar en els comerços de l'Alcora. A més, hi haurà animació infantil durant les dues jornades. I el dissabte, a partir de les 19 hores, els assistents podran gaudir de l'actuació del grup Sarao.

  El diumenge 14 d'octubre, de 10 a 19 hores, se celebrarà la Fira del Mussol, que enguany compleix el seu 175è aniversari. Es tracta d'una important fira artesanal i tradicional que data de 1843. Com recorda el Cronista Oficial de la Vila, José Manuel Puchol, el 25 de març d'aquest any, la Diputació Provincial de Castelló va concedir autorització a l'Ajuntament de l'Alcora per a celebrar aquesta singular fira els primers dies d'octubre. El seu nom fa referència als mussols que s'usaven per a la pràctica del parany, modalitat cinegètica per a la caça de tords molt arrelada a l'Alcora.

  Puchol explica que "en origen, se celebrava durant diverses jornades, en cadascuna d'elles es ressaltava una especialització o un producte: 1a, roba. 2A, salaons. 3a, ramaderia. 4a, caça (prioritat al parany), agrícola, comestibles, etc.".

  Hui en dia se celebra en una única jornada- diumenge- i consisteix en un concorregut mercat popular en el qual destaquen l'artesania i els productes gastronòmics de qualitat. "Amb el temps la fira ha perdut la seua finalitat fundacional, però s'ha transformat en un dels dies de major animació i activitat comercial a l'Alcora", indica el Cronista.

  Programació Fira del Mussol 2018

  Es durà a terme a l'avinguda Corts Valencianes i comptarà amb activitats per a tota la família.

  A les 10 hores s'obriran totes les parades participants i a les 10.30 s'inaugurarà oficialment per les autoritats i la Cort d'Honor. A continuació, es visitarà la VII exposició de bolets, organitzada per l'associació Alcorafunghi, i la VII exposició de motos antigues, organitzada per la Penya Motorista l'Alcora.

  Més tard, a les 12 hores, tindrà lloc l'actuació del Grup de Danses Font d'Aixart de l'Alcora, i les 13 hores, de la rondalla de l'associació de jubilats i pensionistes Comte d'Aranda.

  A la vesprada, a les 17 hores, es realitzarà un cercavila a càrrec de la Colla Gegantera l'Alcora, i a les 17.30 hores, hi haurà xocolatada popular en l'encreuament entre l'avinguda Corts Valencianes i el carrer Músic Pere Moliner.

  La clausura de la fira es durà a terme a les 19 hores. Durant tot el dia, dins de l'IES l'Alcalatén es podrà participar en diferents activitats infantils com a castells inflables, tallers de manualitats, bou mecànic i el parc d'aventura de Viunatura. I al llarg de tot el matí, la fira estarà amenitzada per l'associació cultural Dolçainers i Tabaleters l'Alcalatén.

  Pujar