Castellano

Quasi dues tones de coure robat en una empresa de l'Alcora

Quasi dues tones de coure robat en una empresa de l'Alcora
  • Les dues persones detingudes cometien el robatori en plena llum del dia i portaven roba de treball i vehicles amb el logotip de les societats afectades per a passar desapercebudes

La Guàrdia Civil ha detingut a dues persones com a presumptes autores d'un delicte de furt de bobines de cablejat de coure i material industrial ceràmic, perpetrats en una empresa azulejera situada en la localitat de l'Alcora.

En el marc del Pla nacional contra el robatori de coure, per a prevenir tota activitat il·lícita relacionada amb el furt i la seua comercialització, els guàrdies civils van iniciar una investigació amb motiu de la sostracció de quasi 2 tones de coure a l'interior d'una empresa de ceràmica, ascendint el furtat a més de 15.000 euros.

Els autors cometien els fets a plena llum del dia, utilitzant robes de treball i vehicles amb logotips similars als utilitzats per les societats perjudicades, tot això amb la finalitat de passar desapercebuts.

Una vegada en el seu interior sostreien les bobines de coure i les traslladaven en vehicles fins a zones aïllades on el cablejat era cremat per a separar el fil de coure del seu embolcall de plàstic. Finalment el coure era venut en el mercat negre.

Les perquisicions realitzades van portar a la Guàrdia Civil fins a dues persones de la localitat de Burjassot (València), que comptaven amb coneixement, mitjans i logística necessària per a dur a terme aquest tipus de fets delictius.

Continuant amb la investigació es va procedir a la identificació i detenció de dos homes de 52 i 54 anys d'edat com a suposats autors d'un delicte de furt en la població de L´l'Alcora.

Les diligències han sigut lliurades en els Jutjats de Castelló.

L'actuació ha sigut realitzada per efectius de l'Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Castelló.

Pujar