1 de desembre de 2020 1/12/20

PP: "El PSPV aplica el corró en l'Alcora i nega a l'oposició el dret de rèplica en el ple"

PP: "El PSPV aplica el corró en l'Alcora i nega a l'oposició el dret de rèplica en el ple" - (foto 1)
  • El torn de pregs i preguntes, en el qual sempre s'havia permés l'opció de rebatre, queda prohibida per un alcalde que “vol silenciar a milers de veïns de l'Alcora”

El PSPV de l'Alcora va aplicar ahir el seu corró en el ple i va negar a l'oposició el dret de rèplica en el torn de precs i preguntes. La imposició de Samuel Falomir, l'alcalde socialista, “és una mostra més del desig de silenciar a una part de la població que no pensa com el PSPV i que desitja expressar-se. Un flac favor per a la democràcia”, ha considerat Vicente Mateo, regidor i portaveu del PP a l'Alcora.

Tal com ha detallat el regidor del PP, “històricament el torn de precs i preguntes era una espai per a confrontar i debatre. En ell s'han permés les rèpliques i les contrarèpliques, generant una contraposició d'idees que enriqueix i creiem que és sana”, ha assenyalat Mateo.

No obstant això, “per a l'alcalde socialista ha deixat de ser útil aquest debat i, senzillament, l'ha prohibit”. El Reglament d'Ordenament Municipal (ROM) “en el qual s'empara *Falomir per a imposar el seu criteri i silenciar a l'oposició és el mateix que estava operatiu feia anys. Pretendre ara justificar aquest corró en aquest reglament és senzillament maquillar un desig de callar als qui no pensen com el PSPV”.

La crítica que es va originar ahir en el ple no es va formular únicament des de la bancada del PP. Tota l'oposició es va queixar del veto imposat per Falomir i va exigir el debat i l'oportunitat de rèplica. “Lamentem aquest menyspreu als qui no pensen com el PSPV i reclamem el debat perquè després dels nostres càrrecs hi ha centenars de veïns que han confiat en un projecte que no és el del PSPV”.

No obstant això, ha postil·lat Mateo, “és evident que el PSPV imposarà el seu corró com va fer a l'estiu pujant-se els sous i contractant assessors, i com ha fet aquest passat mes d'octubre aprovant una pujada d'impostos que haurem de pagar els veïns per a finançar-los les nòmines”. “Enfront d'aquest corró, des del PP continuarem defensant a l'Alcora, la protecció de les famílies i la discrepància enfront dels qui només desitgen imposar un pensament únic: el seu, el del PSPV”.

Pujar