21 de setembre de 2020 21/9/20

Presenten la XV Mostra de Teatre Amateur Vila de l'Alcora

Presenten la XV Mostra de Teatre Amateur Vila de l'Alcora - (foto 1)

  L'Ajuntament ha presentat aquest matí la XV Mostra de Teatre Amateur Vila de l'Alcora, que es durà a terme del 18 de novembre al 9 de desembre.

  Arrancarà el dissabte 18 amb la posada en escena d'Hereus a càrrec del grup de teatre Pla i Revés, d'Altea. Es tracta d'una versió lliure de Joan Carratalá, qui protagonitza l'obra junt amb Maties Serrat, sota la direcció de Vicent Lloret.

  Hereus...un per tu dos per mi és una comèdia en la qual dos germans, ben farts de la seua situació vital, arriben per diferents camins a la conclusió que cadascun d'ells té més dret que l'altre a quedar-se una herència que no acaba d'arribar mai.

  El cicle se celebrarà durant quatre caps de setmana, els dissabtes 18 i 25 de novembre i 2 i 9 de desembre, amb representacions gratuïtes que tindran lloc a l'Auditori de la Caixa Rural, a les 20 hores.

  Pròximes actuacions

  Després d'Hereus, la pròxima sessió tindrà lloc el dissabte 25 de novembre. El grup Barana Teatre, d'Albalat dels Sorells, representarà Dement Forte, de Joan Soler. Dirigida per Lluna Albert i posada en escena per Carmelo Soler, Luis Guerrero i Joan Soler, Dement Forte és una al·legoria dels somnis de la ment humana, dels seus pensaments i ganes de llibertat. Es tracta d'una obra on bogeria i seny van de la mà per traure allò que amaga la consciència. L'espectador gaudirà en tot moment de l'espectacle, vivint al seu imaginari situacions quotidianes que reconeixerà fàcilment, per adonar-se al final que ell també pot formar part d'eixe grup de bojos sense diagnosticar.

  L'agrupació Zorongo Teatre, de Bétera, posarà en escena el dissabte 2 de desembre Enroc de Reines, de Pascual R. Huedo. L'obra està interpretada per Arianne Olucha, Merxe Leal i Dídac Moreno, qui també la dirigeix.

  Enroc de Reines: Na Violant d'Hongria vs. Elionor de Castella. Un melancòlic Jaume I ensopega amb el seu record en un episodi que, trenta anys abans, va poder tal vegada alterar les coordenades d'aquesta història. Elionor i Na Violant enfrontades al seu temps acabaran enredant-se en una espiral dialèctica deixant esquinçalls escampats entre la religió, el sexe, l'amor i la mort.

  I el 9 de desembre, l'Associació de Teatre Pànic Escènic, de València, posarà el punt i final a la Mostra amb la representació de l'obra Les Ànimes de Lorca, escrita per Iria Márquez i dirigida per Amparo Sospedra. La pròpia directora, junt amb Viqui Cervera, Lucía Galdón, Jorge López, Roma González, José Pérez, Marisa Pérez, Paula Cabo, Laura Yáñez, Sara Soler, Joana Börsch, Irina Navarro, José Enrique Pérez, Mireia Ombuena, Amparo Felici i José David Badia, donaran vida a la representació.

  Les Ànimes de Lorca obri una finestra a la vida de les dones i hòmens somiats per l'autor, que després de la seua mort es converteixen en personatges de ficció i tenen la possibilitat de reviure un sol dia de la seua existència. Un somni sobre el temps. Un viatge del matí a la nit, de la il·lusió a la desesperança, de la vida a la mort. Les trames de "Doña Rosita la Soltera", "Yerma" i "Bodas de Sangre", aniran entrellaçant-se al llarg d'aquest dia regalat. Una reflexió sobre les conductes socials heretades.

  Objectius: "Promocionar l'activitat teatral no professional, recolzar als grups amateurs, dinamitzar la vida cultural de l'Alcora i posar en valor el teatre com a motor cultural"

  En la presentació del cicle, la regidora de Cultura, Noelia Muñoz, ha destacat que aquesta iniciativa té com a objectiu "promocionar l'activitat teatral no professional, recolzar la tasca i creativitat dels grups de teatre amateurs i donar a conèixer la riquesa, originalitat i diversitat de les seues propostes escèniques".

  Així mateix, té com a finalitat "dinamitzar la vida cultural de l'Alcora", i concretament, "posar en valor el teatre com un important motor cultural del nostre municipi".

  "De fet- explica- al llarg dels anys, la Mostra s'ha consolidat com tot un referent a nivell local i provincial per als amants de les arts escèniques".

  En relació a la present edició, la regidora ressalta que "amb els grups seleccionats s'ha dissenyat una mostra molt variada, amb obres que faran als assistents reflexionar, riure i emocionar-se", ha conclòs.

  Cal destacar que la Mostra de Teatre Vila de l'Alcora compta amb la col·laboració de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana.

  Pujar