elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Alcora prepara un pla de formació per a afavorir la inserció laboral de les persones desocupades

L'Alcora prepara un pla de formació per a afavorir la inserció laboral de les persones desocupades
  • Falomir: “Les accions formatives del Pacte Territorial per l'Ocupació dels Municipis Ceràmics seran fonamentals dins del pla”

L'Ajuntament de l'Alcora es troba immers en la preparació d'un Pla Formatiu d'Inserció Laboral dirigit a persones de la localitat que es troben en situació de desocupació per  tal de contribuir a incrementar la seua ocupabilitat i impulsar l'activitat emprenedora.

La iniciativa forma part del Pla d'Impuls Econòmic i Social de l'Alcora, que es posarà en marxa en 2021 i té com a finalitat “reactivar la localitat i continuar fent front a la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia del covid-19”.

Com destaca l'alcalde, Samuel Falomir, “dins del pla de formació seran fonamentals les accions que es duen a terme des del Pacte Territorial per l'Ocupació dels Municipis Ceràmics”.

En aquest sentit, Falomir ha recordat que aquesta setmana s'ha obert el termini d'inscripcions per a l'alumnat de la nova Llançadora de Formació, Ocupabilitat i Emprenedoria del Pacte Ceràmic, que té com a objectiu afavorir la inserció laboral dels participants.

El projecte es posarà en marxa a través d'una subvenció del Labora aconseguida pel Consorci per un import de 65.596 euros que permetrà proporcionar de forma totalment gratuïta orientació, assessorament empresarial i formació a les persones desocupades.

A més d'amb el Pacte Ceràmic, per a l'elaboració i desenvolupament del pla de formació de l'Alcora l'Ajuntament treballarà de manera coordinada amb Creu Roja, Ascer, Labora, Cambra de Comerç i altres entitats que puguen adherir-se.

“Perquè l'oferta formativa siga plenament eficient, s'ajustarà a les necessitats reals i actuals del mercat laboral”, ha manifestat el primer edil.

Pla d'Impuls Econòmic i Social de l'Alcora

A més del programa de formació, completen el Pla d'Impuls Econòmic i Social de l'Alcora mesures com: augment d'un 25% de les ajudes econòmiques individuals respecte a les atorgades durant 2020; bonificació del 95% de l'IBI per als immobles d'ús residencial destinats a lloguer d'habitatge amb renda limitada per una norma jurídica; bonificació del 50% de l'IAE els 5 primers anys de les noves activitats empresarials; ampliació de les bonificacions a la contractació del personal indefinit en l'IAE amb la finalitat de fomentar l'ocupació estable i duradora; creació d'una taula de treball composta per Creu Roja, Càritas i l'àrea de Serveis Socials; creació d'una línia d'ajudes per a ajudar a aquells autònoms que, hui dia, no han pogut reprendre la seua activitat professional de manera continuada, com és el cas del sector de l'oci nocturn; i creació d'una partida pressupostària per a ajudes a emprenedors amb l'objectiu de fomentar la creació de noves empreses.

Pujar