elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Alcora aconseguix 4 subvencions de l’EPSAR per a millorar les seues instal·lacions de depuració

L'Alcora aconseguix 4 subvencions de l’EPSAR per a millorar les seues instal·lacions de depuració
  • L'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana finança el 90% dels treballs i l'Ajuntament el 10% restant

MÉS FOTOS
L'Alcora aconseguix 4 subvencions de l’EPSAR per a millorar les seues instal·lacions de depuració - (foto 2)
L'Alcora aconseguix 4 subvencions de l’EPSAR per a millorar les seues instal·lacions de depuració - (foto 3)
L'Alcora aconseguix 4 subvencions de l’EPSAR per a millorar les seues instal·lacions de depuració - (foto 4)

L'Alcora invertirà 127.927,39 € en la millora de les seues instal·lacions de depuració a través de l’execució de 4 projectes. Per a tots ells, l'Ajuntament ha obtingut una subvenció del 90% de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR).

Un d'aquests projectes, ja executat, s'ha dut a terme en la depuradora de ‘El Pantano’. Els treballs, que ascendixen a 48.158,23 €, han consistit en la reparació del biodisc i en la instal·lació d'un nou canal obert per al mesurament del cabal amb l'objectiu de poder comptabilitzar de forma adequada el volum d'aigua residual que entra en la instal·lació. Així mateix, s'han implementat mesures de seguretat laboral, com ara dotar a l'etapa de pretractament d'un ventilador i mesurador de sulfhídric, així com la instal·lació d'unes passarel·les de seguretat.

D'altra banda, la depuradora de l'Alcora serà objecte, en breu, d'altres 2 actuacions: la instal·lació d'un nou agitador per a garantir el rendiment òptim en la instal·lació i la substitució del rotor número 1 de ventilació per un altre amb components millorats d'alta qualitat, amb el qual s'optimitzarà el consum energètic. Tots dos projectes sumen 63.713,51 euros.

El quart projecte, amb una inversió de 16.055,65 euros, servirà per a millorar la depuradora de la pedania d’Araia mitjançant la instal·lació d'un nou airejador submergit.

“Totes aquestes obres d'actualització i posada a punt de les depuradores serviran per tal d’optimitzar el tractament de les aigües residuals i garantir el millor servici” ha destacat l'alcalde, Samuel Falomir, en la seua visita a les instal·lacions, acompanyat pel regidor de Promoció Econòmica, Pablo Delgado, i personal tècnic.

Pujar