12 d’agost de 2020 12/8/20

L'Ajuntament de l'Alcora destina 22.000 € per a la realització de projectes als centres educatius

L'Ajuntament de l'Alcora destina 22.000 € per a la realització de projectes als centres educatius - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament de l'Alcora destina 22.000 € per a la realització de projectes als centres educatius - (foto 2)

  L'Ajuntament de l'Alcora destinarà 22.000 € als centres educatius del municipi que imparteixen estudis obligatoris per a la realització de diferents projectes dins de l'àmbit cultural, lúdic, esportiu o relacionat amb les noves tecnologies.

  Víctor Garcia, primer tinent d'alcalde i regidor d'Educació, s'ha reunit aquesta setmana amb les AMPAS i representants de tots els centres per donar-los a conèixer la iniciativa i arreplegar les seues opinions. A més, avui ha començat al col·legi La Salle la ronda de reunions que va a mantenir amb cadascun dels centres de forma individual per tal de conèixer les seues propostes.

  "La finalitat és que tots els escolars de l'Alcora puguen beneficiar-se d'aquests projectes, per açò la iniciativa està dirigida a tots els centres que imparteixen estudis obligatoris", destaca Garcia.

  La quantia que es trasferirà a cadascun d'ells depèn de factors com el nombre d'unitats i la tipologia d'ensenyaments que imparteixen (infantil, primària i/o secundària). Així, es destinarà 4.000 € a cada CEIP -Grangel Mascarós i Comte d'Aranda-, 4.500 € a cadascun dels centres concertats -La Salle i Puértolas Pardo- i 2.500 euros a cada IES -Ximén d'Urrea i l'Alcalatén- .

  L'Ajuntament signarà un conveni de col·laboració amb cada centre, document que s'aprovarà en el ple municipal del mes de juny, i els projectes es duran a terme en el pròxim curs 2018/2019.

  Garcia ressalta que "per al Govern de l'Alcora, l'àrea d'educació és absolutament prioritària i ho hem demostrat des del primer dia" de fet "en aquests tres anys s'està avançant més que mai en esta matèria".

  Entre les actuacions realitzades al llarg de la legislatura, l'edil destaca les ajudes "històriques" per a l'adquisició de llibres de text, l'ampliació de l'IES l'Alcalatén, les "destacades" millores als col·legis, la implementació del programa de la Generalitat "Banc de Llibres" i la creació del Pacte per l'Educació, entre moltes altres. Així mateix, cal destacar que "hem aconseguit que l'Alcora compte amb una secció de l'Escola Oficial d'Idiomes per al pròxim curs".

  D'altra banda, "dins del Pla Edificant, estem treballant en l'ampliació de l'IES Ximén d'Urrea i en la creació d'un gimnàs al CEIP Grangel Mascarós", sobre aquest tema, Garcia ha avançat que "aquesta setmana s'han traslladat els projectes a Conselleria per a la seua aprovació".

  Pujar