7 d’abril de 2020 7/4/20

El Govern de l'Alcora presenta un pressupost de 15 milions d'euros amb “destacades inversions i nous serveis”

El Govern de l'Alcora presenta un pressupost de 15 milions d'euros amb “destacades inversions i nous serveis” - (foto 1)
  • Els comptes estan centrats en l'impuls de polítiques socials, promoció econòmica, educació, cultura, patrimoni, accessibilitat, sostenibilitat i la potenciació de ‘l'Alcora Visca’ amb noves iniciatives

MÉS FOTOS
El Govern de l'Alcora presenta un pressupost de 15 milions d'euros amb “destacades inversions i nous serveis” - (foto 2)

L'Ajuntament de l'Alcora gestionarà en 2020 un pressupost de 15.081.547,85 euros. El document, que previsiblement serà aprovat el proper mes gener, s'ha remés als diferents grups polítics per al seu estudi.

L'alcalde, Samuel Falomir, i el regidor d'Hisenda, Robert Tena, han presentat el projecte per als comptes públics, en el qual s'inclouen “destacades inversions i nous serveis”.

La millora d'instal·lacions educatives és una dels prioritats dins del capítol d'inversions “gràcies, principalment, al pla Edificant” a través del qual és durà a terme l'ampliació i millora de l'IES Ximén d’Urrea i la construcció d'un gimnàs en el CEIP Grangel Mascarós. El pressupost de 2020 suma 1,8 milions per a aquests projectes, quantia aportada íntegrament per la Generalitat Valenciana.

Altres inversions destacades és destinaren a la millora i accessibilitat de carrers i camins, la recuperació i posada en valor de la Reial Fàbrica, la rehabilitació del Castell de l'Alcalatén, la millora de parcs i jardins, la dotació d'infraestructures als polígons industrials i la millora de l'eficiència energètica, entre altres matèries.

El capítol d'inversions ascendeix a 3,2 milions d'euros; el 80% procedeix de subvencions de diferents administracions públiques i aportacions del sector privat, i el 20% de fons propis.

Pel que respecta a nous serveis contemplats en els comptes del pròxim exercici, Falomir i Tena han destacat, entre altres, l'entrada en funcionament del centre de dia i la posada en marxa d'un autobús urbà.

El pressupost destinat a ajudes d'emergència social s'ha augmentat en un 75%, passant de 40.000 a 70.000 €. I per als programes de foment de l'ocupació, s'ha previst una partida de 225.250 €. El 60% d'aquesta xifra està subvenciona per fons europeus.

Afavorir la posada en marxa d'una discoteca light, la redacció del projecte per a l'eliminació del perill en l'antiga fàbrica Sanchis, la instal·lació d'un equip projector en el centre social de la Foia, la posada en marxa del concurs d'idees per a la remodelació de la Pista Jardí i el projecte d'inici del Compak Sporting en el camp de tir, són altres dels actuacions incloses.

Per tal de potenciar ‘l'Alcora Viva’, s'inclouen “nombroses activitats”, a més de donar suport a les iniciatives promogudes des de les diferents associacions locals. Entre les novetats, es troben l'organització de les Jornades de la Mobilitat, les Jornades Interculturals i la Cavalcada del 9 d’Octubre.

El pressupost de 2020 comprén també les accions mediambientals aprovades pel Consell Municipal de Medi Ambient i la creació d'una nova zona verda al carrer Corts Valencianes, projecte guanyador dels pressupostos participatius.

Pujar