elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Descobreix la història i les tradicions de l'Alcora amb la Ruta del Caragol

Descobreix la història i les tradicions de l'Alcora amb la Ruta del Caragol
  • La cita gastronòmica, organitzada per l'Associació d'Hostaleria i Turisme de la capital de l'Alcalatén, se celebra del 21 d'agost al 4 de setembre

L'Alcora celebra del 21 d'agost al 4 de setembre l'onzena edició de la Ruta Gastronòmica del Caragol, una cita consolidada en la capital de l'Alcalatén amb el producte distintiu de les festes del Santíssim Crist de l'Alcora. I és que en aquestes dates no hi ha restaurant i bar de la localitat castellonenca que no tinga en la seua carta un plat de caragols, sobretot durant els dies de bous al Carrer.

Guisats amb salsa, o picaeta, herbes aromàtiques amb el romer com a element estrela, pernil, cansalada, xoriço, ametla i tomaca, més algun ingredient secret, els cuiners de l'Alcora es preparen per a elaborar els seus plats de caragols. Són ells els que posen a cada plat un element distintiu que els fa únic i que permet als visitants i veïns de la localitat gaudir d'un plat de caragols amb sabors diferents, segons el local que visiten.

Participen 13 establiments

En la iniciativa, organitzada per l'Associació d'Hostaleria i Turisme de l'Alcora - Hosturialc amb la col·laboració de l'Ajuntament, participaran 13 establiments de la localitat: Gastro bar Zona Urbana, restaurant L'Araiero, restaurant Riscla, La Rajoleta, bocatería Sara, Loasix, Ateneu, cafeteria Reina, restaurant La torreta, restaurant Mac nvmM, Cafè París, Taska San Rock i cafeteria Deu Minuts, tapes i montaditos.

La Ruta de el Caragol se celebra cada any en les mateixes dates que les festes majors de l'Alcora, les Festes del Crist, despertant gran interès entre veïns i visitants.

Encara que l'any passat, amb motiu de la pandèmia, es van limitar els actes i la duració de les celebracions, la ruta va continuar sent un dels principals atractius de la programació. Fins i tot en 2020, com recorda l'alcalde, que van haver de suspendre's les festes, aquesta iniciativa es va mantenir amb la finalitat d'impulsar la promoció de l'hostaleria local, sector molt perjudicat per la crisi del coronavirus.

L'alcalde, Samuel Falomir, ha posat en valor les rutes gastronòmiques, “sens dubte, es tracta d'una forma molt interessant de descobrir la història i les tradicions gastronòmiques d'una localitat”, en el cas de l'Alcora “el caragol és el producte gastronòmic distintiu, sobretot en les Festes del Crist”.

Pujar