elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
CEVISAMA 2024

El Concurs Internacional de Ceràmica de l'Alcora aferma la seua projecció amb la participació d'artistes de 51 països

El Concurs Internacional de Ceràmica de l'Alcora aferma la seua projecció amb la participació d'artistes de 51 països
  • L'Ajuntament de l'Alcora ha aprofitat Cevisama per a presentar la 42é edició d'este certamen

L'Ajuntament de l'Alcora ha presentat este matí en Cevisama 2024 la 42é edició del Concurs Internacional de Ceràmica de l'Alcora, un certamen que any rere any augmenta el nombre de participants, convertint-se en un referent a nivell mundial amb la participació en esta edició d'artistes de 51 països de tot el planeta.

El regidor de Cultura, Carlos Esteban, ha explicat durant la seua presentació en l'estand de la Diputació de Castelló, que el Concurs Internacional de Ceràmica de l'Alcora "convertix al Museu de la Ceràmica en una de les col·leccions més destacades d'Espanya" donat el gran nivell de participants que "donen testimoniatge del seu renom i la seua dimensió global".

Amb este certamen de l'Alcora, Esteban ha assenyalat que es convertix en "la peça clau de la importància de la ceràmica a nivell mundial".

Carlos Esteban
Carlos Esteban

Per part seua, l'alcalde de la capital de l'Alcalatén, Samuel Falomir, ha assegurat que el Concurs Internacional de Ceràmica de l'Alcora és "un orgull" pel que "continuarem treballant per a impulsar el concurs, perquè arribe més alt".

Samuel Falomir
Samuel Falomir

Enguany s'han presentat 376 obres de 280 ceramistes procedents de 51 països. Cal assenyalar que el 36% són ceramistes espanyols i la resta internacionals, la qual cosa mostra el nivell de rellevància mundial d'este certamen de ceràmica que des de fa 42 anys té lloc a l'Alcora.

El diputat de Promoció Ceràmica, Vicente Pallarés, ha destacat el suport de la Diputació de Castelló a este Concurs Internacional de Ceràmica de l'Alcora "des dels seus inicis", "defenent i donant suport a la promoció internacional del CICA, un certamen que acull a artistes ceràmics de diversos països i fa créixer el concurs en quantitat, qualitat i notorietat".

Vicente Pallarés
Vicente Pallarés

El directe del Museu de la Ceràmica de l'Alcora, Eladi Granel, ha explicat que al llarg de les 42 edicions s'han realitzat més de 5.000 inscripcions al CICA, amb la participació de 2.794 ceramistes de 76 països que han presentat més de 20.700 obres, amb impacte global en els cinc continents.

Al llarg de la seua història, el CICA ha repartit 495.000 euros i ha reunit més de 230 obres en el museu alcorino.

Eladi Granel
Eladi Granel

Pujar