elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

MC Zeik guanya la primera edició d’Alcoi Sona

MC Zeik guanya la primera edició d’Alcoi Sona

  El raper MC Zeik ha guanyat la primera edició de l’Alcoi Sona. Aquest és un concurs ideat per la regidoria de Joventut amb la intenció de fomentar la música en directe, i en concret de grups formats per joves d’entre 12 i 30 anys.

  La final va ser el dissabte 7 de maig a les 22 hores a l’Auditori Amando Blanquer (parc de la Zona Nord). El Mago Hugo va actuar com a dinamitzador d’aquest esdeveniment i també cal destacar la participació de l’alumnat i professorat del Departament de Modern de l’Escola Crescendo d’Alcoi. Van assistir prop de 100 persones.

  El jurat format per Chus Moreno; guitarrista de la nostra ciutat amb molta tradició en l'àmbit de música moderna en Alcoi, Jesús Lara; músic i compositor des de fa més de 25 anys amb cinc àlbums propis i Estela Tormo; cantant, lletrista, guitarrista i baixista del grup musical Júlia,  va triar com a guanyador a MC Zeik, qui va fer música rap. Segon va ser El Pance i tercer, Ricardo González Moyano.

  El guanyador MC Zeik és un artista local que s'obrí camí en la indústria de la música produint les seues instrumentals, escrivint les seues lletres i mesclant la seua música i la d'altres artistes. El premi aconseguit consisteix en la gravació CD en estudi professional del repertori interpretat al concert de la final i gravació de videoclip de la cançó guanyadora. A més, els tres participaran en un concert amb la resta de finalistes d’aquest Concurs organitzat per l’Ajuntament d’Alcoi.

  En segon lloc, va quedar Gustavo Salazar, El Pance, és un enginyer, músic guitarrista i productor nascut a Colòmbia, concretament a la ciutat de Santiago de Cali. Els inicis en la música marcats per la fusió de diferents gèneres llatinoamericans, entre ells, la música andina, cúmbia i folklore del Pacífic li van obrir les portes a l'exploració de gèneres contemporanis que marquen un gust precís en la música per gèneres com el blues, jazz, pop, etc. El seu projecte musical, motivat pel relat de fragments de la vida quotidiana plasmat en el pentagrama, marquen un abans i un després, fent un èmfasi pel gust cap al pop, rock i gèneres amb bits urbans.

  Finalment, Ricardo González Moyano va ser el tercer classificat. Tal com ell mateix diu: «toque una mica de tot (o ho intente). Vaig fer percussió i solfeig 6 anys, 2 anys guitarra i ara estic provant de cantar i a tocar el piano». Després d'estar en el grup Dinamitera d'Ibi com a bateria i va provar el que és tocar per diversió, «em vaig enganxar». Ara, ja en solitari, tracta de continuar i compondre les seues pròpies cançons amb l'objectiu de gravar un disc amb les característiques que a ell li agraden, melodies pop amb un toc de distorsió en les guitarres.

  MÉS FOTOS
  MC Zeik guanya la primera edició d’Alcoi Sona - (foto 2)
  MC Zeik guanya la primera edició d’Alcoi Sona - (foto 3)
  MC Zeik guanya la primera edició d’Alcoi Sona - (foto 4)
  MC Zeik guanya la primera edició d’Alcoi Sona - (foto 5)
  Pujar