17 de febrer de 2020 17/2/20

La XVII lectura col·lectiva del Tirant Lo Blanc arriba un any més, amb més de 200 participants

La XVII lectura col·lectiva del Tirant Lo Blanc arriba un any més, amb més de 200 participants - (foto 1)
  • La biblioteca Tirisiti acull enguany aquesta activitat

La novel·la valenciana Tirant lo Blanc és l’obra del gènere de cavalleries més internacional en la nostra llengua. Va ser editada el 20 de novembre de 1490 i per això, igual com en moltes altres poblacions del nostre domini lingüístic es fan actes de commemoració, nosaltres en proposem un de senzill però ben útil: llegir en veu alta per moltes persones que representen una gran varietat d’entitats socials una de les nostres obres literàries senyeres del segle d’or. També és la nostra manera de celebrar el DIA DE LES LLETRES VALENCIANES que es commemora cada 20 de novembre. I així ho convoquem des de fa ja dèsset anys les Biblioteques Municipals d’Alcoi i la Coordinadora de l’Alcoià-Comtat pel Valencià.

La lectura col·lectiva tindrà dos torns d’intervenció. La lectura col·lectiva tindrà dos torns d’intervenció. Al matí llegirà l’alumnat dels centres educatius que hi participen: IES Cotes Baixes, CEIP Miguel Hernández, CEE Tomàs Llàcer, Col·legi Santa Anna, CIP FP Batoi i Col·legi Sagrada Família (Esclaves).

A la vesprada, a partir de les 17 h començarà la lectura de la resta de ciutadans, representants d’entitats i partits polítics d’Alcoi. Aquest acte serà introduït per l’actriu Pepa Miralles.

En total està prevista la participació de més de 200 persones.

Pujar