elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El veïnat afectat pot anar a l’Ajuntament d'Alcoi a pels passes per a l’Adoració fins al dimecres a les 14 h

El veïnat afectat pot anar a l’Ajuntament d'Alcoi a pels passes per a l’Adoració fins al dimecres a les 14 h
  • Les 1240 entrades gratuïtes van ser ahir adquirides ahir a ticketalcoi.com, van ser 316 compres, una mitjana de 3,89 entrades per compra, sent l'última a les 18.53 hores

Tal com vam anunciar, la principal novetat per aquest any en els actes de la Trilogia Nadalenca és que per a complir amb la normativa actual l'aforament de la plaça d’Espanya serà limitat i controlat per a l'acte de l'Adoració, ja que és estàtic, no passa així amb la resta de la Cavalcada perquè és una desfilada en moviment.

Els veïns i les seues visites podran accedir als seus domicilis. S’ha habilitat un punt en l’Ajuntament d’Alcoi, just en l’entrada principal on, hui dia 3 en horari de matí i vesprada i demà 4 i despús-demà 5, només de matí, podran anar per les polseres identificatives que els permetrà passar per anar a l’habitatge, sense poder quedar-se al carrer. Es col·locarà un cartell en la porta de cada edifici afectat.

Pel que respecta a les entrades, totes gratuïtes, va haver-hi 1.240 entrades distribuïdes en 7 sectors que es van poder aconseguir de forma gratuïta a través de ticketalcoi.com el diumenge 2 de gener a les 18 hores amb un màxim de 5 entrades per persona. Van ser 316 compres, una mitjana de 3,89 entrades per compra, sent l'última a les 18.53 hores. Cal indicar que a les 18.00 moltes famílies van accedir a la vegada, bloquejant temporalment les entrades però sense fer la compra final durant 10 minuts. Un procés que es va repetir una vegada es desbloquejava. Per aquest motiu el màxim nombre de vendes va ser a les 18.00 amb 212, seguit de 18.01 amb 39. A les 18.10 se’n van fer 18, 13 a i 11 i 6 a i 12. També va haver-hi 5 vendes a i 20, 4 a i 21 i 5 a i 22, inclús 6 a i 32. La darrera compra va ser a i 53.

Recordem que són entrades nominatives, és a dir cada entrada té el nom de la persona corresponent. Per accedir caldrà dur l’entrada, presentar el certificat de vacunació i el DNI, tal com marca la normativa autonòmica per aquest tipus d’esdeveniments.

La plaça d’Espanya es tancarà excepte per als veïns i les seues visites a les 16 hores. Les persones amb entrada podran accedir entre les 17 i les 19 hores.

Els actes mantindran el seu recorregut. Totes les persones que participen en ells aportaran el certificat de vacunació amb la pauta completa.

La mascareta serà obligatòria en tot moment, tant per a les participants com per al públic i no podrà haver-hi contacte físic entre els participants i el públic. Ningú es podrà llevar la mascareta en cap moment, per tant no es podrà ni fumar ni menjar ni beure.

A més de l’aforament limitat de la plaça d’Espanya, els Reis Mags no besaran enguany ni es repartiran caramels o altres aliments al públic.

«Tots els veïns afectats ja poden anar a l’Ajuntament d’Alcoi a pel seu passe. Lamentem les molèsties que podem ocasionar-los, però els demanem comprensió tenint en compte la situació sanitària en què ens trobem. També demanem aquesta comprensió a tota la ciutadania, seguim en pandèmia i encara no podem celebrar els actes com voldríem, hem pres aquestes decisions després de diverses reunions amb totes les entitats participants, així com els Departaments de l'Ajuntament i tota la Corporació, són moments de sumar i estar units», ha explicat la regidora de Festes, Carolina Ortiz.

Pujar