elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Tribunal aprova la proposta de la Rosaleda consensuada entre l'Ajuntament i la Carrasca

  El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, «Sala Tercera de lo Contencioso-Administrativo», ha aprovat la memòria arquitectònica d'execució per donar solució a la sentència que va condemnar a l'Ajuntament per l'obra de la Rosaleda que va ser realitzada per l'anterior govern del Partit Popular. Al mateix document, el tribunal desautoritza l'al·legació de la UTE, formada per Enrique Ortiz i Autobuses Playa San Juan, perquè segons els jutges «tratar de dilatar torticeramente la ejecución del fallo judicial (...) pretendiendo prolongar la actual situación de hecho» i també considera que la UTE no està legitimada per a qüestionar el projecte d'execució.

  L'alcalde, Toni Francés, ha valorat positivament la decisió judicial: «L'acord històric que vam aconseguir entre l'Ajuntament i la Carrasca per presentar una memòria consensuada ens permet, d'una banda complir amb la legalitat, un fet al que no pot abstraure's un Ajuntament; i de l'altra, solucionar d'una volta per totes un altre dels desastrosos projectes urbanístics que ens va deixar el Partit Popular. Són ja set anys d'intens treball solucionant els greus problemes judicials que el PP va deixar a tots els alcoians, afectant greument a les arques municipals i hipotecant el futur d'aquesta ciutat; per sort, poc a poc, estem donant resposta a tots ells».
  La memòria definitiva que ha suposat el vist i plau dels tribunals, va estar consensuada entre el govern i la Carrasca i es tracta d'un avantprojecte de l'arquitecte Ciro Pascual que restaurarà la zona verda, s'ajusta a la rasant i no perd cap plaça d'aparcament. La valoració del mateix se situa al voltant del milió i mig d'euros.

  La decisió judicial permet restituir la zona verda de la Rosaleda, i complir la sentència d'octubre del 2005 que considerava il·legal el projecte d'aquesta plaça alcoiana. La proposta d'adjudicació de l'obra va ser signada per l'actual portaveu del Partit Popular i aleshores regidor d'obres i contractació, Rafa Miró. Cal recordar que va ser la Colla Ecologista la Carrasca i un grup de veïns els que van presentar un contenciós administratiu contra aquesta obra. Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana els va donar la raó, i aquesta sentència va ser ratificada darrerament pel tribunal Suprem i pel Constitucional.

  Amb aquest últim pronunciament, l'Ajuntament d'Alcoi ja pot continuar el procés per a que la ciutat recupere la zona verda de la Rosaleda, a més de complir amb la legalitat. Ara, el Govern haurà de traure a licitació la redacció definitiva del projecte per a poder tindre al 2018 un document definitiu que done solució a aquest emblemàtic lloc i poder licitar l'obra conforme al projecte al llarg del 2019.

  Pujar