1 de desembre de 2020 1/12/20

S’inicia l’última etapa d’implantació de l’administració electrònica

S’inicia l’última etapa d’implantació de l’administració electrònica - (foto 1)

  La segona reunió de tots els caps de departament i responsables implicats en la posada en marxa de l'administració electrònica en l'Ajuntament d'Alcoi s'ha realitzat aquest matí a la Casa Consistorial. Des de la primera reunió, s'ha treballat en recollir tota la informació i crear un quadre d'arxivística per part de l'empresa contractada. A partir d'ara, la validació del quadre i la recopilació de tots els procediments marcarà la segona part d'aquesta posada en marxa, prevista per al mes de març.

  Aquesta matí, ha tingut lloc a l'Ajuntament d'Alcoi, la segona reunió de l'expedient de tramitació de l'administració electrònica amb la presència d'unes 50 persones. Al segon semestre del 2016, es va presentar el projecte i s'ha estat treballant, des d'aleshores, en la recopilació d'informació i en la creació d'un quadre d'arxivística, ferramenta imprescindible per a la nova tramitació. Amb aquest document es coneix on anirà dirigit cada procediment abans de generar-se.

  La reunió d'avui ha servit per presentat a tots els responsables el quadre per a la seua validació i per a obrir la segona part del procés, que consistirà en descriure tots els procediments de les àrees municipals tant aquells que són per instància com els que es realitzen d'ofici.

  Finalment, està prevista, per al mes de febrer, la realització de les sessions de formació prèvia així com la creació d'un entorn en proves per a poder treballar dues o tres setmanes abans de la posada en marxa definitiva prevista pel mes de març.

  La mesura farà complir la Llei 39/2015 de transformació de les administracions públiques que estableix quines i com són les relacions entre els ciutadans i l'Ajuntament i quins són els procediments a seguir en la tramitació dels diferents expedients interns i externs.

  Les actuacions tecnològiques principals que es portaran a terme són:

  * Ampliar els serveis proporcionats a la Seu electrònica de l'Ajuntament i integrar-la amb els sistemes ja implantats a l'Ajuntament (Registre electrònic, Notificació electrònica i Carpeta de Ciutadà)
  * Dotar-nos d'un component tecnològic que ens permetrà gestionar electrònicament, i de forma integrada, els processos d'aprovació de propostes de resolució emeses des de la gestió dels expedients.
  * Dotar-nos d'un sistema per a la gestió de servei d'Atenció al Ciutadà que facilite el control d'atencions de caràcter públic i privat i funcione de forma integrada amb els sistemes de gestió de l'Ajuntament.
  * Dotar-nos d'un sistema per a la configuració i gestió dels Registres d'Habitants que permetrà la gestió dels mateixos de forma independent o sincronitzada a la de la gestió d'expedients autoritzats
  * Incorporar una solució per a la signatura des de dispositius mòbils.

  Pujar