20 d’octubre de 2020 20/10/20

La Romeria a la Font Roig pendent de la meteorologia

La Romeria a la Font Roig pendent de la meteorologia - (foto 1)

  Diumenge que ve, 16 de setembre, està prevista la celebració de la Romeria a la Font Roja sempre que la meteorologia ho permeta ja que les previsions, en aquests moments, marquen un 100% de pluja tant pel dissabte 15 com pel diumenge 16 de setembre. Els actes començaran a les 6.00 h amb la Despertà, mitja hora després serà el rés de l'Àngelus i a les 6.45 es traslladarà a la Verge des de Santa Maria a Sant Mauro i Sant Francesc, per iniciar la Romeria, que està previst que a les 8 arribarà al Poliesportiu.

  Les previsions meteorològiques han anat empitjorat als últims dies, hui marquen un 100% de probabilitat de pluja tant pel dissabte, el que afectaria a l'ofrena, com per el diumenge pel que, de complir-se, la Romeria tampoc es podria realitzar.

  L'eixida de l'ofrena es decidirà en l'últim moment ja que, si plou, la ofrena es realitzarà a l'interior de l'església de Sant Maure i Sant Francesc. No és el mateix cas la Romeria, ja que si la pluja arriba a la ciutat al llarg del dissabte tal com apunten les previsions, es compliquen les condicions tant de la pujada com del paratge. Des de l'Ajuntament també recorden que, tal com ja es va acordar fa temps, si se suspén, se suspén no es trasllada ja que no hi ha possibilitat de canviar-la a un altre cap de setmana.

  El regidor de Festes, Raül Llopis, explica: «Es cert que l'oratge al setembre és molt canviant i en un mateix dia es poden viure diferents situacions pel que encara som molt prudents, no obstant i per al bon desenvolupament dels actes, hem decidit amb l'Arxicofradia que el dissabte a les 18.00 hores veient com ha evolucionat el dissabte i les previsions, prendrem alguna decisió respecte a la Romeria, fet que anunciarem tant a la premsa com a les xarxes socials de l'Ajuntament».

  El regidor també ha volgut convidar a tota la ciutadania a participar en tots els actes, i animar-los a que col·laboren en la neteja i el manteniment del paratge fent de les indicacions que els facen els organitzadors i col·laboradors. Les regidories de Festes i Seguretat han realitzat una sèrie de recomanacions per a tots els que decidisquen gaudir del paratge. Cal recordar que després de les nombroses queixes de la gent que realitzava la Romeria caminant, enguany tampoc es podrà fer la Romeria en bici. El pas a les bicicletes s'obrirà a partir de les 18.00 h quan s'obrirà el trànsit.

  Les recomanacions són les següents:

  TRÀNSIT:
  • La circulació per la CV797 estarà restringida des de les 5 a les 18 hores aproximadament, fins i tot als ciclomotors, motocicletes i bicicletes. Només es permet sota concessió d'autorització a vehicles participants en el romiatge i veïns.
  • Un altre tema, i en referència als camions, furgonetes, etc., que vagen a participar en la romeria, cal tenir en compte que, durant el trajecte de pujada, es pot permetre certes toleràncies pel que fa a la configuració de carrosses (per exemple, persones a la caixa del camió, etc.), però després en la baixada del santuari, han de complir les normes de trànsit.

  ROMERIA A PEU:
  • Portar el calçat adequat, el trajecte són prop de 8 km i un temps aproximat de dues hores.
  • El tram de carretera estarà tallat al trànsit a excepció de vehicles de l'organització, emergències i autobusos, intenteu circular per la dreta, com a excepció a la norma.

  AUTOBÚS:
  • Respecteu l'ordre de les parades.
  • Al Santuari, respecteu al personal de l'organització de cues
  • Si va a fer alguna excursió per la zona, a més de l'anterior, s'ha d'estar pendent dels missatges de megafonia i / o a través de la xarxa social del twitter @EPCivil_Alcoy del Centre d'Informació i Coordinació d'Emergències i el hàstag #RomeriaFontRoja2017.

  BICICLETA:
  • Està prohibida la circulació per la carretera CV797 fins les 18h
  • Recordar que està prohibit el pas de bicicletes per sendes i pistes forestals en tota l'àrea del parc natural.

  NORMES GENÈRIQUES:
  • Està prohibit l'ús del foc en tot el parc natural.
  • Feu bon ús de l'entorn natural, no deixeu escombraries ni altres deixalles.
  • Respecteu les indicacions del personal del Parc.

  El Departament de Protecció Civil junt amb la Regidoria de Seguretat ha considerat la utilització de les xarxes socials per al comunicat d'avisos o informació complementària, utilitzant per a l'ocasió les següents aplicacions:
  • El Blog amb informació exclusiva de l'esdeveniment: http://romeriafontrojaalcoi.blogspot.com.es/
  • El compte de Twitter @EPCivil_Alcoy amb el hastag #RomeriaFontRoja2017, per a informació puntual i avisos
  • El compte de Facebook Departament d'Emergències i Protecció Civil, igual que el Twitter però ampliada i fotos.

  SERVEI D'AUTOBUSOS:

  • Pujades a la Font Roja: Des de les 7 h fins a les 18 h des del carrer Sant Tomàs. Davant del Poliesportiu Francisco Laporta de 7 a 13 hores. Preu 2 euros. Servei gratuït per a nens menors de 4 anys i jubilats, prèvia presentació del carnet de jubilat.
  • Baixades a Alcoi: L'últim servei es realitzarà a les 18.30 hores des de la Font Roja. Servei gratuït.
  • Hi haurà servei d'autobusos adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, al Poliesportiu de 7 a 13 hores.
  • En l'itinerari del santuari a la ciutat, l'usuari de l'autobús podrà de forma opcional sol·licitar les parades de; Poliesportiu Francisco Laporta, Els Alçamora (Passeig de Cervantes), Alameda i Sant Tomàs.
  • No hi haurà transbordament a cap línia

  Pujar