14 de novembre de 2019 14/11/19

Reunió a tres bandes a Alcoi per a parlar de la Formació Professional

Reunió a tres bandes a Alcoi per a parlar de la Formació Professional - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Reunió a tres bandes a Alcoi per a parlar de la Formació Professional - (foto 2)

  Miquel Soler, Secretari Autonòmic d'Educació i Investigació, es va reunir ahir a la Cámara de Comercio de Alcoy, amb empresaris i directors de centres per parlar de la Formació Professional, acompanyat pel president de la Cámara, Pablo de Gracia y per l'alcalde, Toni Francés.

  Soler va destacar la importància que la Generalitat dóna a la Formació Professional i la necessitat que la població conega que aquest estudis tenen en molts casos una alta demanda laboral. «Ja no podem permetre que les famílies continuen pensant que un alumne amb bones notes no pot fer formació professional quan tenim alumnes que han acabat un grau universitari i ara estan cursant estudis de formació professional ja que els dóna més possibilitats de feina».

  A la trobada, Soler va explicar també l'augment d'hores de FCT (Formació en els centres de treball) que es duplicaven i a més a més, entren dins del currículum. També es va parlar de Formació Dual, i de la necessitat de millorar, sobretot, en l'anglès. I que aquesta FP dual es podria compaginar amb l'augment de les hores de formació als centres de treball, tenint per tant alumnes amb molta més pràctiques en empreses.

  El secretari autonòmic també va parlar de la intenció de singularitzar els cicles formatius de les diferents famílies professionals per a que arribaren a ser gairebé a demanda dels empresaris i així donar resposta a les necessitats de personal que tenien, sempre que hi haguera un compromís per part de les empreses tant amb les pràctiques com amb la futura ocupablitat. I que la demanda de nous cicles formatius no es pot mirar només per centre sinó que hi ha que estudiar Alcoi però també la comarca per saber quins estudis i on és més interessant tenir els nous cicles.

  ocultar
  Reunió a tres bandes a Alcoi per a parlar de la Formació Professional
  Pujar