29 de novembre de 2020 29/11/20

La rehabilitació de vivendes a Alcoi continua a bon ritme

La rehabilitació de vivendes a Alcoi continua a bon ritme - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La rehabilitació de vivendes a Alcoi continua a bon ritme - (foto 2)

  El Pla de Regeneració Urbana (ARRU) destinat a la rehabilitació de vivendes privades amb un import total de 3,5 milions d’euros segueix a bon ritme a la ciutat. Fins a abril, s’han donat  31 llicències d’obres del total de les 50 ajudes atorgades, que suposava un total de 387 propietaris beneficiats. 9 llicències més estan també en tràmit, per tant, només queden 10 edificis per a sol·licitar-la.

  L’ARRU està suposant una millora important pels barris de Santa Rosa, Eixample i Centre, que era els que més renovació precisaven. Per barris, el casc històric és el que més ajudes ha sol·licitat ja que 23 del 50 edificis subvencionats estan situats a carrers de la part més antiga de la ciutat. Entença, un dels carrers que serà també reurbanitzat dins de l’estratègica de transformació urbanística municipal, té 5 edificis subvencionats. Li segueix el carrer Santa Rosa, amb 4 comunitats beneficiades.

  Recordem que l’ARRU va tindre molt bona acollida a Alcoi, on es va gairebé duplicar les sol·licituds que s’esperaven, amb un total de 387 famílies beneficiades, demostrant la necessitat d’un pla d’aquest tipus. El pla ha suposat també un important impuls econòmic per a empreses del sector i una reactivació de les contractacions per a oficis molt afectats per la crisis econòmica.

  El pla ARRU és un conveni signat entre Ministeri de Foment, Generalitat Valenciana i Ajuntament d’Alcoi per a l’execució del Pla Estatal de Foment del lloguer d’habitatges, rehabilitació edificatòria i la regeneració i renovació urbanes  2013-2016.    

  Un nova ajuda: Pla RENHATA

  Per l’altra banda, està oberta la nova ajuda per a la rehabilitació de la Conselleria d’habitatge, el conegut com a pla RENHATA. Per a poder acollir-se a aquestes ajudes per a rehabilitar l’interior dels habitatges, cal tenir en compte que l’edifici ha de ser anterior a l’any 1996. No caldrà complir aquesta condició en el cas d’actuacions d’adaptació de l’habitatge per a persones amb diversitat funcional.

  També ha de ser l’habitatge habitual i permanent del propietari, inquilí o usufructuari. Les subvencions, a càrrec dels fons de la Generalitat Valenciana, seran del 35 % del pressupost protegible, fins a un màxim de 4.200 euros. L’administració autonòmica ha dedicat 3 milions d’euros per a aquesta partida. Per a obtindre més informació, es pot acudir a l’oficina d’arquitectura de l’Ajuntament d’Alcoi. L’ordre està publicada al DOGV del 3 de març.  http://renhata.es/es

   

  Pujar