26 de gener de 2020 26/1/20

Primera reunió informativa de l’associació d’usuaris de salut mental

Primera reunió informativa de l’associació d’usuaris de salut mental - (foto 1)

  L’associació d’usuaris de salut mental està en fase d’organització i ja ha realitzat la seua primera reunió tant amb malalts interessats com amb professionals col·laboradors. Va ser la setmana passada al Centre Social de la Zona Nord on es van tractar diferents temes i es va destacar que el nombre d’interessats no deixa de créixer.

  En la primera reunió es va explicar detalladament la iniciativa que pretén donar veu pròpia i visibilitat a les persones afectades per una malaltia mental. Detallant, sobretot, la diferència entre una associació dels propis malalts amb d’altres de familiars. Es pretén tindre una funció sensibilitzadora, destigmatitzadora i poder trobar activitats i serveis ajustats a les necessitats del col·lectiu.

  A la trobada també es va parlar del grup interdisciplinari que hi ha sobre salut mental, i del rol que tindrien els professionals en l’impuls de la associació (mai de protagonistes sinó de conductors, assessoris o facilitadors…). També es van realitzar moltes aportacions per part del grup en la difusió i comunicació de l’associació, es concreta que 3 socis treballaran amb un funcionari de Serveis Socials per a donar d’altra l’associació i marca un regim de funcionament i convivència. Es fixa la pròxima reunió per a finals del mes de novembre.      

  Aroa Mira, edil delegada de Polítiques Social, comenta: «La idea que crear una associació de malalts mentals per ells mateixos està en molt bon camí, cada vegada hi ha més gent interessada i creiem que pot donar molt que parlar als pròxims anys, convertint-se en exemple per a altres llocs». Mira afegeix: «Les malalties mentals no deixen de créixer i encara tenim molt a fer per a visualitzar a totes aquestes persones convertint-les en ciutadans actius, capaços de fer i dir moltes». 

  Pujar