6 de juny de 2020 6/6/20

Un positiu en COVID-19, amb trastorns psicològics, s'escapoleix de l'hospital aprofitant un trasllat

Un positiu en COVID-19, amb trastorns psicològics, s'escapoleix de l'hospital aprofitant un trasllat - (foto 1)

  Agents de la Policia Nacional de la Comissaria d'Alcoi han intervingut en el dia de hui amb equips de protecció individuals (EPI) i escuts per a aconseguir immobilitzar i retindre a una persona amb trastorn psicològic que acabava d'escapar-se de l'hospital havent sigut diagnosticat com a positiu per COVID.

  En el dia d'ahir, agents de la Policia Nacional van rebre una trucada del 091 per a acudir a un domicili on pel que sembla una persona amb trastorn mental es trobava molt agressiva negant-se a prendre la seua medicació.

  Una vegada en el lloc, s'entrevisten amb la dona de l'home i decideixen que ha de ser traslladat a l'hospital psiquiàtric per a ser tractat, sol·licitant una ambulància amb custòdia policial. Una vegada allí com presentava signes compatibles amb el *covid, se li realitza la prova diagnòstica corresponent donant com a resultat POSITIU.

  Aquest matí, el pacient aprofitant el canvi d'ubicació a una sala destinada per a contagiats s'escapa de l'hospital sent alertada la policia d'aquest fet.

  Es rep una segona anomenada al 091 per part d'un veí del mateix immoble on residia la persona que acabava d'escapar-se, el qual després de colpejar mobiliari de l'edifici s'atrinxera en el seu habitatge on es trobava la seua dona.

  Els agents acudeixen immediatament al domicili de la persona escapolida amb equips de protecció individual (EPI) i amb escuts per a poder immobilitzar-li, ja que coneixien l'estat del pacient amb resultat positiu per COVID.

  Una vegada acordonat l'edifici i desplegat el dispositiu policial intenten contactar amb la dona, la qual manifesta que està sent amenaçada pel seu marit malalt el que li impedeix poder obrir la porta als agents.

  Els agents intenten mediar a través de la porta, perquè depose la seua actitud, i òbriga la porta resultant infructuosa aquesta mesura.

  En trobar-se aquesta persona amb les seues facultats mentals minvades, estant cada vegada més alterat, sent un risc per a si mateix i per a la seua dona, es decideix accedir al domicili i reduir-li, el qual no manifesta cap oposició, sent immobilitzat per a garantir la seua pròpia seguretat, la dels policies actuants i la dels serveis mèdics per a assistir a tots dos, a l'interior del domicili una vegada assegurat el mateix.

  La dona es troba bé de salut, encara que amb un evident estat d'ansietat per la situació provocada amb el seu marit, el qual és conduït en ambulància medicalizada i custodiada per la Policia novament a l'hospital.

  L'Hospital ha iniciat les gestions per a sol·licitar judicialment el seu ingrés no voluntari, i iniciar el protocol de prevenció sanitària per a localitzar i aïllar a tots les persones que han mantingut un contacte estret amb l'ingressat.

  La Policia Nacional ha donat trasllat de les actuacions a l'Autoritat Judicial.

  Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

  Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
  Pujar