elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La pàgina de l'Ajuntament d'Alcoi és la web d'entitat local més ben valorada per l'Observatori d'Accessibilitat Pública en 2023

La pàgina de l'Ajuntament d'Alcoi és la web d'entitat local més ben valorada per l'Observatori d'Accessibilitat Pública en 2023
  • Es tracta d'un reconeixement especial per haver aconseguit uns resultats “especialment notables” en el seguiment dut a terme per l'Observatori durant l'any passat

La web institucional de l'Ajuntament d'Alcoi (www.alcoi.org) és la millor valorada d'entre totes les pàgines d'administracions locals espanyoles en 2023, segons ha publicat l'Observatori d'Accessibilitat Web (OAW), dependent de la Secretaria General d'Administració Digital del Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública.

Es tracta d'un reconeixement especial per haver aconseguit uns resultats “especialment notables” en el seguiment dut a terme per l'Observatori durant l'any passat. Al costat d'Alcoi, en aquesta categoria, s'ha reconegut també als ajuntaments de Bilbao i Pamplona, així com a la Diputació Provincial de Toledo.

L'Observatori ha distingit, així mateix, a les Comunitats Autònomes les pàgines de les quals van presentar millors resultats. D'aquesta manera, es reconeix a Castella i Lleó, Comunitat de Madrid, Galícia i País Basc

En la categoria d'Administració General de l'Estat, amb les denominacions en el moment de l'execució, les més ben valorades han sigut les del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, Ministeri d'Educació i Formació Professional i Ministeri d'Hisenda i Funció Pública.

Altres entitats que van presentar els millors resultats en accessibilitat en el seguiment realitzat per l'Observatori van ser la web del Banc d'Espanya, la de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, la del Consell General del Poder Judicial i la del Defensor del Poble.

L'Observatori d'Accessibilitat Web (OAW) duu a terme anualment la verificació automàtica dels requisits d'accessibilitat en més de 1.500 llocs web del sector públic, en tots els seus àmbits administratius.

Aquesta verificació es realitza sobre la base de la Metodologia del Seguiment Simplificat de Llocs web UNE-EN 301 549:2022 i de conformitat amb la Directiva (UE) 2016/2102 sobre accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils dels organismes del sector públic.

El producte resultant d'aquestes verificacions anuals són els Informes de Seguiment Simplificat de l’OAW, l'edició del qual de 2023 acaba de ser publicada en el Portal de l'Administració Electrònica.

Fàcil navegació i accessibilitat

La web www.alcoi.org compta amb un disseny que combina una imatge moderna amb la facilitat de navegació per als seus usuaris. També està adaptada a un sistema especial que la fa accessible a persones amb diversitat funcional.

Per a accedir a la web accessible cal fer clic en la icona blava que apareix a l'esquerra de la pantalla, que diu ‘Versió accessible’. Una vegada s'accedix, s'oferixen diverses opcions, com navegar sense ratolí utilitzant el teclat, donar ordes de veu, navegació amb sons, navegació senzilla amb botons, per a visió reduïda i amb l'opció d'optimitzar per a col·locar un lector de pantalla. Finalment, també permet navegar sense veure la pantalla, oferint la lectura del contingut i les opcions disponibles.

El regidor de Modernització de l'Administració, Raül Llopis, ha volgut reconèixer el treball dut a terme pels tècnics que fan possible aquest servei i ha destacat que “la nostra pàgina no podia ser una excepció dins de les diferents accions que estem portant des del Govern per a garantir l'accessibilitat”.

 

Pujar