elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una nova espècie d’au freqüenta aquests dies la colònia de voltors

Una nova espècie d’au freqüenta aquests dies la colònia de voltors
  MÉS FOTOS
  Una nova espècie d’au freqüenta aquests dies la colònia de voltors - (foto 2)

  Des del passat 30 d'agost, el canyet del projecte de reintroducció del voltor a la Serra de Mariola compta amb la presència d'aquesta au rapinyaire que es troba creuant la península en direcció sud. Parlem d'una espècie, la presència de la qual és molt significativa, ja que ha vist reduïda la seua població en els últims anys, i a més, ni viu ni nidifica en territori valencià. El pròxim 10 de setembre, els interessats en visitar la colònia d'aus podran participar en la jornada de portes obertes del projecte Canyet, una activitat que permet conéixer com es porta a terme la reintroducció del voltor comú en l'Alcoià i el Comtat.

  Recordem que el manteniment del projecte Canyet es du a terme gràcies a l'acció conjunta de diferents institucions. Per una part l'Ajuntament d'Alcoi s'encarrega de licitar el subministrament de menjar als voltors. L'associació FAPAS-Alcoi es responsabilitza de qüestions tècniques (com l'anellament de les aus), així com de les tasques divulgatives i científiques. Per últim, la Conselleria de medi ambient realitza del manteniment de la zona.

  El regidor de medi ambient, Jordi Martínez, recorda que, malgrat les polèmiques que s'han suscitat en els últims mesos al voltant de les tasques de manteniment, «el treball conjunt entre FAPAS-Alcoi i l'Ajuntament s'ha mantingut correctament, i en cap cas ha perillat la presència dels voltors a la nostra comarca». A l'hora de parlar dels beneficis que comporta el canyet, el regidor recorda els 6.000 kg de despulles càrnies de les quals s'han desfet els voltors entre els mesos de juny i agost. Un fet que ha estalviat l'emissió de tres tones de COâ‚‚ a l'atmosfera.

  Pujar