elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de la meitat dels casos Covid a Alcoi no estan vacunats

Més de la meitat dels casos Covid a Alcoi no estan vacunats
  • El 100% dels ingressats per Covid no estan vacunats, segons les dades facilitades per Salut Pública

L'Àrea de Salut Pública d'Alcoi ha informat que en els últims 14 dies (període màxim d'incubació del COVID19) la ciutat d'Alcoi ha acumulat 21 casos de la malaltia. D'entre els casos, 10 estaven vacunats i 11 no ho estaven. L'edat mitjana dels casos vacunats ha sigut de 51 anys, mentre que en els no vacunats l'edat mitjana és de quasi 33, la qual cosa podria deure's al fet que la cobertura vacunal és millor en persones majors. La distribució per sexes és semblant en tots dos grups, vacunats i no vacunats.

Quant a hospitalitzacions i ingressos en UCI, en la data en què Salut Pública ha facilitat les dades, s'han produït 4 i 1 respectivament en els últims 14 dies, tots ells en no vacunats, és a dir (100% de casos en no vacunats), per la qual cosa no pot realitzar-se comparació de riscos enfront dels vacunats.

Pel que fa al risc relatiu, és a dir, la probabilitat d'emmalaltir una vegada estàs vacunat, és baixa en tots dos grups pel fet que ens trobem en un moment d'incidència baixa. No obstant això el risc en no vacunats és d'1,04 casos per cada 1000 persones, i el dels vacunats és de 0,2 casos per cada 1000, cosa que significa que el risc d'emmalaltir està sent en aquest moment 5 vegades major en no vacunats enfront de vacunats o, vist d'una altra manera, que la vacuna elimina un 84% del risc d'emmalaltir.

"Insistim en importància de la vacunació, veiem com la major part de les persones que estan patint la malaltia i que han hagut de ser ingressades no estan vacunades, la qual cosa no sols els posa en situació de risc a ells mateixos, també a les persones que els envolten i la resta de la ciutadania. Pel que una vegada més, demanem a les poques persones que no s'han vacunat que ho facen", ha destacat la regidora de Salut Pública, Teresa Sanjuán

Pujar