21 de setembre de 2020 21/9/20

Llopis: «Hem aconseguit que la ciutat faça seua la Mostra»

  Des del govern, més enllà de les excel·lents xifres d’espectadors i d’afluència de programadors en l’edició 2019, es destaca la nova visió de l’esdeveniment cultural, apostant per la participació dels ciutadans així com l’important suport de la Generalitat que suposa la signatura del conveni i la subvenció directa. 

  Llopis explica: «Aquesta legislatura, ens vam trobar una Mostra que gràcies a la feina de molta gent havia sobreviscut a la crisi amb més de 30 anys a l’esquena. Culturalment, la Mostra s’havia consolidat, essent un producte professional d’alta qualitat, molt reconegut fora d’Alcoi en el sector i amb un suport minvant per part de la Generalitat Valenciana. També un producte pensant de manera molt professionalitzada però poc obert a la ciutadania, una Mostra que la ciutat no acabava de sentir seua i de la que participava menys del que nosaltres volíem».

  Des del Govern, es considera que aquests últims anys, els canvis han sigut molt positius i que, sense deixar de banda la part professional, indiscutiblement importantíssima i en últim fi, la que dota de sentit l’esdeveniment, s’ha apostat molt més per formats de carrer, en diferents llocs, amb públic de totes les edats, en involucrar a la ciutadania, d’una banda, amb la celebració de la Mostra de Teatre Escolar un mes abans, amb el treball per desenvolupar l’Escola Municipal de Teatre i que també participara, i amb el canvi de format. «En certa manera, Alcoi vivia una mica d’esquenes a la Mostra, la veia de perfil i ara, la viu, l’estima, parla d’ella amb orgull, participa i considera que és un dels altres grans esdeveniments culturals i turístics que té la ciutat» afegeix Llopis.

  D’altra banda, cal recordar, el canvi des de Cultura Arts i la Generalitat Valenciana, que ha considerat la Mostra d’Alcoi com a Mostra referent valenciana. Des del Govern es destaca el pressupost de 190.000 euros de la mostra, amb una partida econòmica nominativa dels fons municipals d’un total de 60.000 euros per a la Mostra, i també d’altres recursos i serveis municipals dels quals es fa ús. Però, sobretot, es posa l’accent en el suport autonòmic, «tal vegada el més important de la implicació de la Generalitat és que, per fi, hem aconseguit signar un conveni, amb ell, hem fet un pas important i garantim el suport per a futures edicions, perquè un conveni d’aquest tipus sempre és complicat retirar-lo. D’altra banda, també cal destacar la subvenció autonòmica directa d’un total de 90.000 euros per l’esdeveniment» conclou Llopis.

   

  Pujar