27 de setembre de 2020 27/9/20

L’Ajuntament habilitarà un servei especial d’autobús gratuït per a l’entrada al Pare Vitòria

  Els alumnes que viuen als barris de Santa Rosa i Batoi i que degut al tall del Pont Fernando Reig han de fer un llarg recorregut per arribar a l’IES Pare Vitòria, podran utilitzar un servei especial d’autobús gratuït que posarà en marxa l’Ajuntament, mentre estiga tallat aquest pont als vianants.

  Només un dia després de confirmar Subdelegació del Govern que el Pont Fernando Reig continuarà tallat tant als vianants com als vehicles, l’alcalde Toni Francés, junt al regidor d’Educació, Alberto Belda i el de Formació, Manolo Gomicia, s’han reunit amb el director de l’IES Pare Vitória, Toni González Picornell, per tractar els desplaçament a aquest centre educatiu dels alumnes que viuen als barris de Batoi i Santa Rosa.

  Els representants del Govern Municipal han garantit que els estudiants del Pare Vitòria no tindran cap problema per anar a les seues classes. L’ajuntament habilitarà un servei especial d’autobús per als estudiants dels barris de Santa Rosa i Batoi, que els durà a les classes mentre estiga tallat als vianants el pont. Aquesta línia especial serà gratuïta.

  La resta d’estudiants pot seguir utilitzant el servei d’autobús urbà. Cal recordar que l’any passat la regidoria de Mobilitat va posar en marxa les tarifes planes per al servei d’autobús urbà i que els menors de 17 anys poden obtenir un abonament anual amb viatges ilimitats per 30 euros o per 3 euros al mes. Per als joves de 17 a 26 anys el preu és de 40 euros a l’any o 4 al mes.

  El primer dia de classe serà el dia 8, aquest dia no estarà encara en marxa aquest servei perquè l’horari d’entrada es esglaonat i no molt matiner, segons ha explicat el director del centre. Aquest primer dia l’aprofitaran per fer una enquesta per saber el nombre d’alumnes que utilitzaran el servei. A principis de la setmana que ve es farà públic el recorregut i les parades.

  El regidor d’Educació, Alberto Belda, ha volgut «demanar a les famílies i als estudiants que tinguen paciència, volem donar una solució als alumnes però és complicat degut a que no es pot fer una previsió, per això gràcies a aquesta enquesta, el dia 9 els alumnes de Santa Rosa i Batoi ja tindran l’autobús especial per anar a l’Institut». Belda ha insistit en que «l’obra del pont Fernando Reig no depèn de l’Ajuntament, però només obtindre la informació de la situació hem buscat una solució per als estudiants».

  Pujar