elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament d’Alcoi ja ha rebut més de 250 sol·licituds per a accedir a les Ajudes Parèntesi II

L’Ajuntament d’Alcoi ja ha rebut més de 250 sol·licituds per a accedir a les Ajudes Parèntesi II
  • El termini per a optar a la present edició es va obrir el 10 de maig i es prolongarà fins al pròxim 25 de maig

MÉS FOTOS
L’Ajuntament d’Alcoi ja ha rebut més de 250 sol·licituds per a accedir a les Ajudes Parèntesi II - (foto 2)

Poc més d’una setmana després d'obrir-se el termini per a presentar sol·licituds a la segona edició de les Ajudes Parèntesis, l'Ajuntament d'Alcoi ha registrat ja més de 250 peticions per a optar als 730.000 euros en ajudes directes a empreses i persones autònomes de sectors afectats per la pandèmia del coronavirus. Aquestes subvencions, que complementen a les Ajudes Parèntesis I, formen part del Pla Resistir de la Generalitat Valenciana.

En la primera edició es van beneficiar més de 320 autònoms i micropimes amb ajudes de 2000 euros i de 200 euros per cada treballador contractat, que ja han sigut pagades pel consistori. En la present convocatòria es destinen uns 730.000 euros no utilitzats en l'anterior edició amb l'objectiu d'ampliar l'ajuda a 23 noves activitats econòmiques com el comerç de roba i calçat, el comerç de periòdics i papereria, el transport per taxi, les perruqueries i establiments que presten altres tractaments, tintoreries, acadèmies d'ensenyaments no reglats, els establiments de reparació de calçat, joieries i rellotgeries, així com les activitats de fotografia, entre altres. (Adjuntem el llistat complet).

En aquesta ocasió, les subvencions seran novament de fins a 2.000 euros per cada persona autònoma o microempresa amb un màxim de deu persones treballadores, més 200 euros per cada treballador a càrrec de les persones sol·licitants de l'ajuda.

Segons subratlla el regidor d'Indústria i Ocupació, Alberto Belda, “des de l'Ajuntament d'Alcoi volem que aquestes ajudes arriben a tots els sectors afectats per les restriccions derivades de la pandèmia i que ho facen de manera immediata, per la qual cosa estem bolcant-nos perquè es tramiten com més de pressa millor. Cal dir que aquestes ajudes no seran les últimes, ja que l’Ajuntament d’Alcoi ja treballa amb la previsió de coordinar noves subvencions perquè ningú no es quede fora”. 

El model de sol·licitud està disponible en la web municipal www.alcoi.org i es pot presentar a través de la Seu Electrònica d'Alcoi https://sedeelectronica.alcoi.org o de manera presencial en les oficines d'Àgora, al carrer Sant Mateu, núm. 3, demanant cita prèvia en el telèfon 965 53 72 18. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 25 de maig, aqueix mateix dia inclòs.

Les ajudes Parèntesis formen part del Pla Resistir de la Generalitat Valenciana i compten amb un total 160 milions d'euros distribuïts per a cada municipi on es desenvolupen activitats econòmiques en els sectors més afectats. Del total de les ajudes, el Consell aporta el 62,5%, és a dir 100 milions d'euros, mentre que les Diputacions Provincials contribueixen amb un 22,5%, i els Ajuntaments amb el 15% restant. En el cas d'Alcoi, la nostra ciutat destinarà un total d'1.444.223 euros per als sectors econòmics més afectats per les restriccions enfront de la Covid-19.

Aquestes subvencions es complementaran amb les de ‘Reactiva Alcoi 2021’ i amb el programa de consolidació d'empreses. En total, l'Ajuntament d'Alcoi destinarà 2.250.000 euros per a ajudar als nostres sectors productius en 2021.

Pujar