18 de gener de 2020 18/1/20

L’Ajuntament convocarà 9 places d’oposició lliure en 2018

  La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Alcoi va aprovar l'oferta d'ocupació pública per a l'exercici 2017, que tindrà 9 places d'oposició lliure, 1 de torn de mobilitat i 24 d'oposició de promoció interna. Aquestes són les propostes que va fer el Govern en la Mesa de Negociació amb els Sindicats.

  D'aquestes places cal en primer lloc assenyalar que 4 seran per agent de Policia Local, 3 per a administratius, una per arquitecte tècnic i una per informador turístic. La del de torn de mobilitat serà per a un altre agent de policia.

  De les 24 places que es cobriran per concurs-oposició de promoció interna, 11 seran d'administratiu, 2 d'oficial de Policia Local, 5 de tècnic auxiliar de biblioteca-arxiu, i una d'auxiliar administratiu general, ajudant encarregat de jardins, ajudant de museu, encarregat-responsable de Medi Ambient, encarregat-responsable Obres i Serveis i tècnic de gestió turística.

  La intenció de l'Ajuntament és que el procés per a cobrir les places comence de forma immediata. En el cas de la policia local, cal recordar que hi ha un procés de 6 places (4 per oposició lliure i 2 del torn de mobilitat) i del que ja s'ha publicat el llistat provisional d'admesos, pel que si tot es desenvolupa amb normalitat, en 2018 es podrien incorporar a la plantilla 11 agents.

  Alberto Belda, regidor de personal, explica: «Estem oferint totes les places que ens permet la llei, la nostra intenció seria poder cobrir totes les necessitats de la plantilla municipal per assegurar als ciutadans uns bons serveis públics, però hem d'acomplir l'anomenada «taxa de reposició».

  La taxa de reposició va ser implantada l'any 2009, i especifica les places que pot cobrir un ajuntament per baixes (jubilacions o defuncions), ja que no es poden crear noves contractacions. Aquesta taxa ha anat variant des del 30% de 2009 fins a l'actualitat on es pot cobrir el 50% de les baixes i el 100% en cas dels prioritaris com la Policia o d'atenció al públic.

  Belda explica que «Les places que oferim les vam presentar a la mesa de negociació, ens vam reunir quatre vegades i després de negociar i dialogar van acceptar aquest plantejament. Hi havia 2 places per cobrir d'agent de policia local però a proposta del regidor de Personal, Alberto Belda, s'han demanat 3 més atenent a algunes especificacions que complia l'Ajuntament d'Alcoi i que ens permet la taxa de reposició».

  ocultar
  L’Ajuntament convocarà 9 places d’oposició lliure en 2018
  Pujar