20 de setembre de 2020 20/9/20

L’Ajuntament aposta per la inserció laboral amb la contractació de dues tècniques

L’Ajuntament aposta per la inserció laboral amb la contractació de dues tècniques - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Alcoi ha aprovat un Pla d'Ocupació per a contractar a dues tècniques d'inserció laboral que s'han incorporat al departament de promoció econòmica per reforçar aquest servei tan important. Aquestes noves contractacions suposen un reforç al treball que realitzen els Agents de Desenvolupament Local -ADL- de l'Ajuntament, amb el que es vol impulsar els serveis d'intermediació laboral, amb serveis dirigits tant als demandants d'ocupació (formació, motivació, orientació i cerca activa d'ocupació), com a les empreses col·laborant en els processos de selecció de personal.

  L'atenció als demandants d'ocupació es realitzarà tant de manera individual com a través de la realització de tallers grupals que inclouen diferents continguts en funció de les necessitats detectades. Aquestes dues noves contractacions finançades íntegrament per fons propis de l'Ajuntament també treballaran per a facilitar la continuïtat al mercat laboral dels 150 joves contractats durant 1 any per l'Ajuntament a través del programa Avalem Joves, una vegada finalitze el seu contracte laboral.

  Cal recordar que fins a octubre, el servei d'inserció laboral ha realitzat diferents tallers i atencions individuals a persones demandants de treball, tant directament com per persones majors de 45 anys derivades pel Servef. Fins a octubre, 50 persones han aconseguit feina gràcies a la tasca d'aquest departament municipal.

  L'alcalde, Toni Francés, destaca el protagonisme d'aquest departament i la important inversió de recursos tant per part de l'Ajuntament, com de la Generalitat a través de subvencions: «L'aposta per la inserció laboral que estem realitzant el 2017 està donant fruits per això, hem de seguir apostant per aquest servei, intensificant els recursos per a millorar el contacte entre els ciutadans i les empreses que demanden personal. Els números de persones que hem ajudat a trobar feina no és només una xifra són alcoians amb noms i famílies, per això, hem de seguir treballant per a mantenir i ampliar els resultats».

  En aquesta línia de treball indicar també la importància de PORTALEMP, el portal de l'Ajuntament d'Alcoi, que està rebent cada dia més ofertes d'ocupació d'empreses tant d'Alcoi com d'altres municipis per a diferents tipus de perfils. Els processos actius es poden consultar en https://alcoi.portalemp.com/ofertas.html

  D'altra banda, cal recordar, que l'Ajuntament d'Alcoi també ha rebut una ajuda de la Generalitat 148.828,48 euros, per a portar a terme els itineraris sociolaborals enfocats a persones que estan o poden estar en risc d'exclusió social, i va contractar a un total de 3 tècnics, 1 treballadora social i 2 tècnics d'inserció laboral. Aquest temporal està ja treballant amb l'objectiu d'ajudar a millorar l'ocupabilitat a unes 100 persones en situació o risc d'exclusió social. Realitzen diverses activitats, dirigides tant als participants en el programa com a la resta de la població i al teixit empresarial d'Alcoi.

  Pujar