11 d’agost de 2020 11/8/20

La Junta de Govern d´Alcoi aprova 3 sancions per pixar al carrer

La Junta de Govern d´Alcoi aprova 3 sancions per pixar al carrer - (foto 1)
  • S’han resolt 3 expedients amb 3 sancions per incomplir l’ordenança d’higiene urbana

En la Junta de Govern celebrada el passat  dilluns es van resoldre tres expedients amb tres noves sancions per incomplir l'ordenança d'higiene urbana. Es tracta de tres persones que estaven pixant al carrer.

Recordem que l’apartat 12.6. de l’Ordenança d’Higiene Urbana indica que «Es prohibeix escopir i fer aigües majors o menors en les vies i espais públics i privats que no estiguen habilitats per a tal fi».

Es considera una acció lleu sempre que no siga reincident i ha comportat una sanció de 100 euros. Les persones sancionades van cometre les infraccions en la plaça Gonçal Cantó i en el carrer Zorrila. Han estat 3  homes amb edats compreses entre els 19 i els 25 anys.

El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre recorda que «la ciutadania ha de ser conscient que les conductes poc cíviques que suposen, per exemple, pixar al carrer, no recollir els excrements de les mascotes, deixar la brossa fora dels contenidors o pintar mobiliari urbà, entre d’altres estan tipificades en l'ordenança d'higiene urbana. Si es detecten, tindran les pertinents sancions». Així mateix, Silvestre insisteix en el fet que «el que seria perfecte és no haver de sancionar a ningú per aquests motius, això significaria que respectem la nostra ciutat i als seus habitants».

«El més important és que tinguem civisme i actuem correctament, l’objectiu no és fer sancions, la intenció és que s’acaben els comportaments incívics», ha conclòs, Jordi Silvestre.

Pujar