28 de març de 2020 28/3/20

Jornades d'Educació a Finlàndia

 Jornades d'Educació a Finlàndia  - (foto 1)

    L'alcalde, Toni Francés, al costat dels regidors d'Educació i Formació, Alberto Belda i Manolo Gomicia, i representants de Romeral, Sant Vicent, Horta Major i Miguel Hernández, estan a Finlàndia fins dijous, participant en unes jornades de treball per conéixer de primera mà el sistema educatiu del país, que és tot un referent a nivell mundial.

    L'expedició alcoiana es troba a la ciutat d'Oulu. Aquest municipi té una població rondant els 190.000 habitants, el que la fa la cinquena ciutat més gran de Finlàndia i la més gran de la meitat nord de Finlàndia. Oulu és la ciutat líder del nord de Finlàndia, i compta, per exemple, amb un parc tecnològic que alberga la Universitat d'Oulu. Aquesta ciutat s'ha desenvolupat com un important centre competent en el camp de l'alta tecnologia, particularment en informàtica i tecnologia de la salut. Altres indústries importants són les referides al tractament de la fusta, la indústria del paper i de l'acer.

    Oulu pertany a la Xarxa FP, igual que la nostra ciutat, diversos estudiants de centres d'aquesta localitat han realitzat les seues pràctiques a Alcoi.

    Pujar