elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La implantació de la conversió en zona de vianants redueix les emissions de CO a Alcoi

La implantació de la conversió en zona de vianants redueix les emissions de CO a Alcoi
  • L'ajuntament disposa de quatre mesuradors, dos en el centre que vist reduïdes les emissions i altres dues en Zona Nord i Santa Rosa, on les dades es mantenen

Des de la implantació de la conversió en zona de vianants en el centre de la nostra ciutat les emissions de CO s'han vist reduïdes de manera considerable. L'Ajuntament d'Alcoi disposa de quatre mesuradors de la qualitat de l'aire situats en diferents punts de la ciutat, en concret un en encreuament de la plaça d'Espanya amb Sant Nicolás, en el conegut com el Cantó el Pinyó, un altre també en el centre, en l'Avinguda País Valencià, Mentre que els altres dos estan en el barri de Santa Rosa, al carrer Oliver i en la Zona Nord, en l'Avinguda Juan Gil Albert. Les xifres recollides pels tècnics municipals mostren que en el Cantó el Pinyó les dades anteriors a la implantació estaven prop dels 210-220 µg/m³, fregant a vegades els 250 µg/m³ de CO. Des del dia 26 aquestes xifres han baixat i se situen habitualment entre els 125 i els 150 µg/m³. A pesar que continua passant el trànsit per la plaça per a pujar a Sant Nicolau.

Pel que respecta al País Valencià, fins al dia 26 de març estava sobre els 170 µg/m³ diaris. Actualment les dades han baixat i solen estar entre els 110/120 µg/m³.

Cal assenyalar que en els altres dos mesuradors no s'ha notat la mesura i les xifres segueixen igual, amb xifres entre els 180 µg/m³ i els 200 µg/m³ entre setmana i que a penes superen els 140 µg/m³ els diumenges.

A més cal ressaltar que aquesta reducció en aquests punts no significa un augment en altres carrers, ja que l'objectiu de la conversió en zona de vianants del centre no és desviar el trànsit de carrers com Sant Llorenç o Sant Nicolau a altres com a Casa Blanca o Sant Jaume, sinó evitar que el gran volum de vehicles que utilitzava el centre com a zona de pas per a anar a altres barris deixe de fer-ho en la mesura que siga possible, millorant d'aquesta manera la qualitat de l'aire i afavorint els desplaçaments caminant o amb vehicles no contaminants, i tot això sense perjudicar els barris confrontants com El Camí, ja que hi ha contemplades diferents mesures en la segona fase perquè aquest barri no se senta discriminat.

És important assenyalar que hi ha hagut un increment de trànsit als carrers Casa Blanca i Sant Jaume tal com era lògic al principi, però molt de menor del que calculaven els estudis, que xifraven al carrer Casa Blanca un pic de 377 vehicles per hora en l'hora amb més trànsit, quan a penes s'ha superat els 270 amb 271 en el moment màxim. Igualment és important assenyalar que en Sant Jaume, les xifres establien un màxim de 658 vehicles per hora, mentre que la mitjana en el moment de màxim trànsit ha resultat ser de 258 vehicles.

“Cal destacar que un dels objectius de la conversió en zona de vianants s'està complint i ja tenim un millor aire en el centre de la ciutat. Molts dels vehicles que utilitzaven aquest barri com a zona de pas han deixat de fer-lo i també hem de ressaltar que ara que les mesures Covid s'han relaxat i s'ha retardat el tancament de l'hostaleria i el comerç cada dia veiem a més gent passejant per aquest barri”, ha explicat l'edil de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez.

Així mateix cal ressaltar que se situaran més punts de càrrega i descàrrega al costat de l'àmbit de la conversió en zona de vianants per a afavorir al sector serveis del Centre, encara que recordem que en cas d'un servei d'urgència es podrà accedir a l'àmbit de la conversió en zona de vianants justificant aquest accés abans de 24 hores.

Fins al moment s'han imposat prop de 50 sancions a persones que han resultat reincidents i han circulat de manera habitual per la zona de l'àmbit de la conversió en zona de vianants, especialment per carrer Joan Cantó, Bartolomé J. Gallardo i Diego Fernando Montañés.

Recordem que en la web municipal, dins de l'apartat dedicat a la conversió en zona de vianants al qual es pot accedir directament en un bàner des de la portada s'ha inclòs un apartat amb les preguntes freqüents que la ciutadania ha realitzat a través de les xarxes socials https://www.alcoi.org/export/sites/default/ca/portada/actualidad/peatonalizacion/faq.pdf

Una dels dubtes que s'aclareix és respecte als permisos de garatge, que són 24 hores i no tenen un horari marcat. Qualsevol propietari de plaça de garatge o que tinga una plaça llogada pot accedir en qualsevol moment i no es necessita estar empadronat a la ciutat és aquest cas per a obtindre el permís.

Cal destacar igualment que moltes de les preguntes s'han referit al fet d'haver d'estar empadronat en l'àmbit de la conversió en zona de vianants per a poder obtindre un permís de càrrega i descàrrega. Recordem que cal puntualitzar dos aspectes, el primer és que abans de la conversió en zona de vianants estava prohibit parar i estacionar en la majoria de carrers de l'àmbit com Sant Nicolau, Sant Francesc, El Tap, Santa Rita o San Mauro, entre altres i per tant, qualsevol persona que parara en aquests carrers s'exposava a la corresponent sanció. La segona puntualització ve respecte a un altre dubte molt plantejat i és la de les persones majors que no tenen vehicle. En l'ordenança s'especifica que aquestes persones poden demanar el permís per als seus familiars, fins a dos vehicles per habitatge, d'aquesta manera podran parar en els voltants del domicili dins de l'horari acordat, recordem que abans de la conversió en zona de vianants no estava permés en cap hora. https://www.alcoi.org/export/sites/default/ca/portada/actualidad/peatonalizacion/instrucciones.pdf

Pujar