19 de novembre de 2019 19/11/19

El Grup Socialista qualifica de mesquina la valoració del Partit Popular d'una sentència judicial

  El Partit Popular ha realitzat valoracions a una sentència entre funcionaris de la Policia Local i ho ha fet atacant al govern municipal i qüestionant la seua gestió. Davant les acusacions que els populars aboquen sobre regidors socialistes, cal posar l'accent que aquesta sentència no afecta a membres del govern municipal, els qui ja van ser exculpats d'aquest procés per un jutjat a Alcoi.

  Els fets es remunten a l'any 2012 i estan dins de les més de 15 denúncies presentades contra membres del govern i funcionaris municipals de l'Ajuntament. El govern d'Alcoi no valora una decisió judicial entre funcionaris i únicament en la seua condició de responsable subsidiari s'adherirà al recurs presentat. Com passa, ha passat amb altres governs i passarà en un futur amb les Corporacions posteriors, perquè en tots els judicis que hi ha hagut entre funcionaris a Alcoi o entre funcionaris i Ajuntament, el Consistori ha de fer front als pagaments que es decreten si el funcionari en qüestió no és solvent.

  Sobre les altres situacions jurídiques, traslladar que les declaracions del Partit Popular són mesquines i interessades. Corresponen a gent sense vergonya, que coneixent les més de 15 denúncies per part d'un sector de la Policia Local contra membres del govern municipal amb el seu alcalde al capdavant i funcionaris municipals, i que han sigut totes arxivades en primera instància per ser denúncies falses, ara li balla l'aigua als mateixos que han acusat falsament durant set anys a un govern que va complir amb el compromís de posar ordre en un departament que s'havia convertit en el departament d'uns pocs per la inacció dels regidors del Partit Popular quan governaven.

  “La inoperància dels regidors del PP que van obrir expedients a Policies Locals de manera incorrecta, que van permetre algunes decisions en matèria de permutes estranyes i facturacions dubtoses de Policies al mateix Ajuntament van provocar una situació límit en eixe departament. D'aquella inoperància s'ha arribat a aquestes situacions que per a res són agradables”, tal com remarca el regidor socialista Alberto Belda. Per això “demanem al Partit Popular que reflexione sobre la situació que va deixar en la Policia i que ha afectat governs posteriors”. També indicar que dels arxivaments de les denúncies falses d'aquest col·lectiu el Partit Popular mai ha dit res. No ha criticat que hi haja més de 15 denúncies arxivades i que eixos funcionaris hagen causat un perjudici econòmic a l'Ajuntament.

  “El Partit Socialista ha sigut respectuós amb les situacions judicials que han tingut membres del Partit Popular, com en el cas Calderón o en altres qüestions a escala autonòmica. Tampoc hem dit res sobre decisions judicials a la comarca que han comptat amb el silenci respectuós del PSOE per a no fer valoracions que pogueren afectar les persones en qüestió”.

  El senyor Ruiz havia vingut a la política a portar un aire nou, però ha portat un aire nauseabund recolzat en mentides i en lectures injustes de la realitat. Li demanem respecte a les persones que es troben en processos judicials, a les seues famílies i sobretot que no use aquests assumptes per al politiqueig brut i de barriada al qual ràpidament s'ha acostumat.

  ocultar
  El Grup Socialista qualifica de mesquina la valoració del Partit Popular d'una sentència judicial
  Pujar