elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Finalitza la construcció de 168 nínxols i 48 columbaris en el Cementeri Municipal d'Alcoi

Finalitza la construcció de 168 nínxols i 48 columbaris en el Cementeri Municipal d'Alcoi
  • Aquests nous espais se sumen als prop de 600 recuperats durant els últims anys, entre sepultures de nova construcció i recuperació d'altres en desús

L'Ajuntament d'Alcoi està a punt de finalitzar la reconstrucció del primer dels 14 blocs del Cementeri Municipal sant Antoni Abat que, a causa de la seua antiguitat, necessitaven una rehabilitació integral.

Aquesta primera intervenció, que ha permès generar 168 nous nínxols, ha estat precedida per un procés administratiu de quasi dos anys, necessari per a contactar amb les famílies, recuperar la concessió de les sepultures i acordar la reubicació de les restes. L'objectiu és anar alliberant i reconstruint progressivament aquests blocs, la qual cosa finalment permetrà comptar amb unes 2.200 noves unitats d'enterrament.

Així mateix, s'han construït 48 nous columbaris, espais més xicotets, dissenyats per a depositar cendres. Les 216 noves places resultants de totes dues intervencions se sumen a les prop de 600 recuperades durant l'última legislatura en el cementeri alcoià. Es tracta de prop de 300 places de nova construcció (entre nínxols i columbaris) i altres 300 sepultures buides, que el consistori ha anat recuperant després de negociar amb les famílies.

La previsió és recuperar també aquelles sepultures buides en les catacumbes per a poder donar nou ús a aquest espai subterrani. No obstant això, per a poder realitzar enterraments en les catacumbes, serà necessària la construcció d'un ascensor, imprescindible per a complir amb les normes de seguretat i d'accessibilitat.

El regidor d'Urbanisme i vicealcalde d'Alcoi, Jordi Martínez, explica que “seguirem amb aquestes dues línies, donant nou ús a sepultures buides i rehabilitant aquells blocs en pitjor estat. Però a més, durem a terme altres accions de manteniment i ampliació amb l'objectiu de disposar d'un Cementeri amb capacitat i amb les millors condicions”.

 

Pujar