5 de desembre de 2020 5/12/20

La Filà Judíos protagonitza una nit de fusió festera a Benilloba

La Filà Judíos protagonitza una nit de fusió festera a Benilloba - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Filà Judíos protagonitza una nit de fusió festera a Benilloba - (foto 2)
  La Filà Judíos protagonitza una nit de fusió festera a Benilloba - (foto 3)
  La Filà Judíos protagonitza una nit de fusió festera a Benilloba - (foto 4)
  La Filà Judíos protagonitza una nit de fusió festera a Benilloba - (foto 5)
  La Filà Judíos protagonitza una nit de fusió festera a Benilloba - (foto 6)

  La nit de divendres Benilloba i Alcoi es van fusionar en un ens fester únic gràcies a la Filà Judíos que va organitzar un assaig de festa a la localitat del Comtat, una iniciativa de la banda de música local, LaFilbe.

  Prop d'un centenar de membres de la filà alcoiana es van desplaçar a Benilloba amb dos autobusos i vehicles particulars per a participar en el sopar que es va organitzar al restaurant Les Moreres i desfilar formant filaetes, primer al mateix restaurant i, posteriorment, pel carrer Major de la localitat al ritme de la música festera de LaFilbe.

  A l'assaig van participar, no només els membres de la Filà Judíos, sinó també, festers de Benilloba amb representants de les seus tres filaes, els cristians de la Palmera, els Moros de l'Arrabal i els Moros del Castell.

  L'acte va ser tot un èxit que va captar l'atenció dels veïns del poble que van seguir les filaetes aplaudint els participants i, de manera especial, el moment en el qual les esquadres van girar al seu pas pel patró del poble, sant Joaquim, conegut popularment com sant Xotxim.

  Pujar