23 de setembre de 2020 23/9/20

Ja se sap les entitats que acompanyaran els Reis Mags

Ja se sap les entitats que acompanyaran els Reis Mags - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Ja se sap les entitats que acompanyaran els Reis Mags - (foto 2)
  Ja se sap les entitats que acompanyaran els Reis Mags - (foto 3)

  El Nadal alcoià entra ja en la recta final dels preparatius que tots els anys fan somiar a milers de menuts i grans amb la seua màgia. Ja sabem quines seran les entitats que aquest any, acompanyaran presencialment l'arribada de Ses Majestats, treballant pe a què els paquets a lloms dels patges arriben a tots els balcons alcoians.

  Raül Llopis, regidor de festes, destaca l'alta participació social a Alcoi, ciutat del Nadal: «la festa del Nadal és fruit de la participació desinteressada de moltes entitats. Aquesta participació ciutadana de milers de persones és un fet destacat del nostre Nadal i volem agrair a totes elles la seua feina i dedicació. I també destacar que tots els anys, rebem desenes de nous grups i associacions interessades a posar el seu granet de sorra, seguim treballant perquè la màgia del Nadal arribe a tots».

  Ses Majestats necessitaran enguany, com cada any, l'ajuda de diverses entitats alcoianes que rebran al Rei i a tota la seua cort, treballant colze a colze amb ells perquè tot isca perfecte. Enguany, aquests ajudants seran el Club de Futbol Pista, que celebra el 75 aniversari de la seua fundació, que va ser l’any 1942; Unión Alcoyana Seguros; una de les empreses deganes de la nostra ciutat va ser creada fa 140 anys, el 25 de juliol de 1877 i la filà Andalusos.

  Aquest any, els Reis Mags desfilaran de nou per la nostra ciutat, amb una nova il·luminació pròpia als carrers Sant Nicolau i Sant Llorenç. Està previst que aquesta s’amplie a tot el  recorregut als pròxims anys.

  Recordem que aquesta celebració s’ha realitzat de forma continuada des de 1885, si bé els seus antecedents documentals es remunten a l'any 1866. És la Cavalcada de Reis Mags més antiga de totes les que se celebren a Espanya i, possiblement, al món. Al novembre de 2001, la Cavalcada de Reis Mags d'Alcoi va merèixer la declaració de Festa d'Interès Turístic Nacional i any rere any és un esdeveniment seguit en directe i a través dels mitjans de comunicació per moltíssimes persones.

  Pujar