elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ja se sap les entitats que acompanyaran els Reis Mags

Ja se sap les entitats que acompanyaran els Reis Mags
  MÉS FOTOS
  Ja se sap les entitats que acompanyaran els Reis Mags - (foto 2)
  Ja se sap les entitats que acompanyaran els Reis Mags - (foto 3)

  El Nadal alcoià entra ja en la recta final dels preparatius que tots els anys fan somiar a milers de menuts i grans amb la seua màgia. Ja sabem quines seran les entitats que aquest any, acompanyaran presencialment l'arribada de Ses Majestats, treballant pe a què els paquets a lloms dels patges arriben a tots els balcons alcoians.

  Raül Llopis, regidor de festes, destaca l'alta participació social a Alcoi, ciutat del Nadal: «la festa del Nadal és fruit de la participació desinteressada de moltes entitats. Aquesta participació ciutadana de milers de persones és un fet destacat del nostre Nadal i volem agrair a totes elles la seua feina i dedicació. I també destacar que tots els anys, rebem desenes de nous grups i associacions interessades a posar el seu granet de sorra, seguim treballant perquè la màgia del Nadal arribe a tots».

  Ses Majestats necessitaran enguany, com cada any, l'ajuda de diverses entitats alcoianes que rebran al Rei i a tota la seua cort, treballant colze a colze amb ells perquè tot isca perfecte. Enguany, aquests ajudants seran el Club de Futbol Pista, que celebra el 75 aniversari de la seua fundació, que va ser l’any 1942; Unión Alcoyana Seguros; una de les empreses deganes de la nostra ciutat va ser creada fa 140 anys, el 25 de juliol de 1877 i la filà Andalusos.

  Aquest any, els Reis Mags desfilaran de nou per la nostra ciutat, amb una nova il·luminació pròpia als carrers Sant Nicolau i Sant Llorenç. Està previst que aquesta s’amplie a tot el  recorregut als pròxims anys.

  Recordem que aquesta celebració s’ha realitzat de forma continuada des de 1885, si bé els seus antecedents documentals es remunten a l'any 1866. És la Cavalcada de Reis Mags més antiga de totes les que se celebren a Espanya i, possiblement, al món. Al novembre de 2001, la Cavalcada de Reis Mags d'Alcoi va merèixer la declaració de Festa d'Interès Turístic Nacional i any rere any és un esdeveniment seguit en directe i a través dels mitjans de comunicació per moltíssimes persones.

  Pujar