elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El dispositiu anti-covid d'Alcoi durant el cap de setmana finalitza amb més de 50 intervencions

El dispositiu anti-covid d'Alcoi durant el cap de setmana finalitza amb més de 50 intervencions
  • La major part de les actuacions han sigut informatives en els establiments hostalers

La Policia Local d'Alcoi ha tingut un intens cap de setmana de treball després de les noves mesures de prevenció de la Covid – 19 decretades per la Generalitat Valenciana, amb un total de 52 intervencions dins del dispositiu especial.

D'una banda han actuat per a intentar evitar els ‘botellots’ amb un dispositiu de patrulla intensiu tant el divendres com el dissabte des de les 18 hores fins a les 6 hores. Van controlar especialment les 6 zones que consideren susceptibles d'aglomeracions de joves i/o botellot. Van observar durant tot el servei grups xicotets de joves sense realitzar botellot, detectant dos conats de botellot, realitzant la corresponent identificació i denúncia per tinença de drogues.

La Policia Local també va realitzar una labor d'informació sobre les noves mesures covid-19 i horaris de tancament en 32 establiments hostalers de la ciutat. Van confeccionar 9 actes d'inspecció per vetlladors i van proposar 4 actes denuncies per diversos motius: Incomplir mesures de seguretat i sanitat, incomplir horari d'obertura o tancament, alterar o permetre pertorbacions de l'ordre, incomplir mesures d'evacuació i per vendre o subministrar el consum de begudes alcohòliques a menors.

Igualment durant aquest cap de setmana s'han proposat dues actes per fumar en llocs on existeix la prohibició total fora dels llocs habilitats a aquest efecte, altres dues actes per consum i tinença de drogues i una acta denuncia per falta de respecte i desobediència als agents en una festa en un domicili.

Recordem que a les mesures que van entrar en vigor dissabte passat van ser el tancament de l'oci nocturn, excepte en els establiments que actuen com a bar o cafeteria. També es va avançar el tancament de l'hostaleria mitja hora, en concret a les 00.30 h. Les taules de l'hostaleria podran estar ocupades per un màxim de 10 persones en exteriors i 6 persones en interiors.

A aquestes mesures cal sumar, després de l'autorització del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, la restricció a la mobilitat nocturna entre la 1 i les 6 del matí en els municipis que registren major risc epidèmic, entre els quals no es troba Alcoi. També s'ha aprovat la limitació de les reunions socials a un màxim de 10 persones, tant en l'àmbit privat com en el públic, en tota la Comunitat Valenciana.

“La Policia Local ha tingut un intens cap de setmana, fonamentalment ha informat els establiments. És important que siguem conscients que la Covid segueix entre nosaltres i no hem de baixar la guàrdia, estem veient el final del túnel gràcies a la vacunació però durant els pròxims mesos hem de continuar actuant amb la màxima responsabilitat”, ha indicat el regidor de Seguretat, Raül Llopis.

 

Pujar