elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detingut un farmacèutic d'Alcoi per tràfic de drogues i defraudar 121.000 euros a la Seguretat Social

Detingut un farmacèutic d'Alcoi per tràfic de drogues i defraudar 121.000 euros a la Seguretat Social
  • El detingut utilitzava les dades dels clients amb malalties cròniques per a dur a terme les seues il·lícites activitats

MÉS FOTOS
Detingut un farmacèutic d'Alcoi per tràfic de drogues i defraudar 121.000 euros a la Seguretat Social - (foto 2)

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat d'Alcoi a una persona de 41 anys d'edat i nacionalitat espanyola, pels presumptes delictes de tràfic de drogues i frau a la Seguretat Social.

Els fets es van iniciar després de rebre els agents policials un avís per part d'una Inspectora de Sanitat adscrita a la Direcció Territorial de Sanitat d'Alacant, qui es va personar en una farmàcia situada en el barri antic de la localitat alcoiana, a fi de realitzar una inspecció rutinària en l'establiment, detectant durant la mateixa nombroses irregularitats que podrien traspassar l'àmbit administratiu i ser constitutives de fets penals, demandant presència policial en el lloc amb la finalitat de comprovar els mateixos.

El resultat de la inspecció va revelar les irregularitats administratives i els delictes penals que s'estaven cometent

Immediatament, es van desplaçar al lloc diverses dotacions de Policia Judicial i Seguretat Ciutadana de la Comissaria d'Alcoi, duent-se a terme una Inspecció conjunta en l'establiment, fruit de la qual, es van trobar cent seixanta grams de marihuana amagats en el magatzem, nombroses joies, així com 56.000 euros en metàl·lic, en aquest operatiu va participar un guia caní de la Unitat de Guies Canins de la Comissaria Provincial d'Alacant, especialitzat en tals comeses i que també va ser comissionat al lloc.

Així mateix, es van confiscar en l'establiment una ingent quantitat de medicaments sense cupons precinte, sent aquesta circumstància un indici inequívoc que el farmacèutic podria estar cometent un frau a la Seguretat Social. D'altra banda, la Unitat Adscrita de Policia Nacional a la Generalitat Valenciana, va procedir a realitzar les pertinents propostes de sanció per les irregularitats administratives detectades durant la inspecció, en mancar el local d'assegurança obligatòria i per incompliment de la normativa sanitària Covid 19.

Un modus operandi destinat a defraudar a la Seguretat Social més de 121.000 euros

El modus operandi que presumptament utilitzava el detingut per a perpetrar el frau a la Seguretat Social, consistia a arrancar els cupons precinte dels fàrmacs que els prescriuen els sanitaris als malalts crònics i que, fet i fet, són clients habituals de l'establiment, perfectament coneguts pel farmacèutic. L'investigat, aprofitava la circumstància que la targeta sanitària electrònica, des de la seua implantació, no requereix ser mostrada físicament en cada ocasió al farmacèutic per a retirar els medicaments, a pesar que sí que és obligatori fer-ho.

Molts d'aquests clients, en ser malalts crònics, tenen acumulats els seus medicaments de mesos anteriors, d'aquesta manera, sense el coneixement ni consentiment dels seus clients, el detingut, facturava tots els fàrmacs a la Seguretat Social a pesar que no n'hi havia dispensant, podent fins i tot vendre'ls posteriorment a altres clients que es personen en la farmàcia per a adquirir-los sense recepta.

Després de realitzar un recompte en seu policial de tots els fàrmacs, es van comptabilitzar un total de quatre mil cinc-centes caixes, que va valorar posteriorment la Direcció Territorial de Sanitat d'Alacant en 121.000 euros, quantitat que s'ajustaria al que hauria defraudat el detingut a la Seguretat Social.

Al detingut, de 41 anys d'edat, de nacionalitat espanyola i sense antecedents previs, se li van imputar els presumptes delictes de tràfic de drogues i un delicte contra la hisenda pública per frau a la Seguretat Social.

Pujar