elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El curiós cas de l'augment d'excrements de gos als carrers d'Alcoi

El curiós cas de l'augment d'excrements de gos als carrers d'Alcoi
  • L'Ajuntament demana un esforç a la ciutadania ja que la neteja dels carrers i espais comuns és important per a lluitar contra el Covid-19

Alcoi ha detectat en els últims dies que hi ha hagut un increment important dels excrements de gossos als carrers que no té cap explicació "més que la falta de civisme d'una part de la ciutadania", un fet que dificulta la desinfecció òptima dels espais comuns. L'Ajuntament ha explicat que els serveis de neteja estan realitzant un esforç important per a la desinfecció de diferents espais, i altres cossos com l'UME i el MOE han estat, en els últims dies a la ciutat, col·laborant en tasques de desinfecció, per a evitar la propagació del Covid19. Però el consistori lamenta, no obstant això, que sense la col·laboració ciutadana, aquestes accions perden efectivitat.

Des de l’Ajuntament es recorda que les multes per no arreplegar els excrements de les mascotes van des de 150 a 600 euros i que s’actuarà enfront de qualsevol que realitze aquestes accions. També es demana a les veïnes i veïns que denuncien als usuaris que no actuen amb civisme.

El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, explica: «Necessitem la col·laboració de la ciutadania per mantenir nets els espais públics i ajudar als serveis de neteja i recollida de residus que, amb aquesta situació excepcional, estan fent un gran esforç en mantenir els espais amb les millors condicions higièniques, evitant així l’expansió del Coronavirus».

Sens dubte, l’Ajuntament recorda la importància i necessitat que els carrers estiguen el més net possible. Igual que un augment en els excrements, els serveis de neteja també estan trobant gran quantitat de guants a terra, i borses de brossa fora dels contenidors, accions que no ajuden gens a combatre el Covid19 pel que es fa, de nou, una crida a la co responsabilitat de la ciutadania.

Pujar